1. Avaleht
  2. Film
  3. Raplas käib suure hooga NÖFF
Raplas käib suure hooga NÖFF

Raplas käib suure hooga NÖFF

8. ja 9. märtsil toimub Raplas esimene Naiste Ööde Filmifestival (NÖFF), mis pakub naisteteemadele pühendatud kvaliteetset filmiprogrammi, lähisuhtevägivallafilmile järgnevat vestlusringi, pop-up-raamatuesitlust ettevõtja muredest ja rõõmudest ning klaasikunsti väljapanekut.

NÖFF kutsub igal aastal festivali loominguliseks juhiks mõne tuntud naise Eesti filmimaailmast. Ava-NÖFF-il linastuvad filmid valis režissöör ja kirjanik Kadri Kõusaar.

Esimesel NÖFF-il linastub neli filmi ühiskondlikult teravatel teemadel fookusega naistel. Kolm filmi on sealjuures naisrežissööride looming: kuue Eesti naisrežissööri koostöös valminud dokumentaalfilm «Juured» (Eesti, 2018), Iram Haqi «Mida inimesed ütlevad» (Norra-Saksa, 2017) ja Angelina Nikonova lähisuhte vägivalda käsitlev mängufilm «Portree hämaruses» (Venemaa, 2011). Sellele filmile järgneb vestlusring «Avatud stsenaariumid» Pärnu naiste tugikeskuse juhi Margo Orupõllu eestvedamisel. Festivali avafilmina linastub Björn Runge draama «Abikaasa» (USA, 2017, peaosas Glenn Close).

NÖFF-il esitletakse veel ettevõtja ja mikroettevõtjate eestkõneleja Maire Forseli kirjutatud ja Rapla kunstniku Hege Runneli illustreeritud raamatut «Palgatööst kõrini? Hakka ettevõtjaks!». Festivali ajal ja alal on Rapla klaasikunstnike Kati Kerstna ja Kairi Orgussaare klaasikunstinäitus “Dialoogid”.

NÖFF-i toimumiskoht on uhiuus Rapla kino. Festivali korraldavad Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ liikmed koostöös Pimedate Ööde Filmifestivaliga Tiina Loki juhtimisel.

Head Uudised GoodNews