1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Rein Pakk avastas sarjas “Alo”, et mängib “vanemat meest”
Rein Pakk avastas sarjas “Alo”, et mängib “vanemat meest”

Rein Pakk avastas sarjas “Alo”, et mängib “vanemat meest”

Filmi-, tele-, teatri- ja reklaamimaailmast tuntud Rein Pakul on aegade jooksul erinevaid ameteid olnud küll ja veel: ta on kirjutanud populaarse mononäidendi “Jan Uuspõld: minu elu meedias”, olnud etenduse “Rein Pakk otsib naist” pearollis, välja andnud raamatu “Aja Teenistus” ja mängib viimase suurema projektina komöödiasarjas “Alo” müügimees Rein Hoogu.

Kadri Mustjõgi uuris Reinult, kuidas kulgesid “Alo” võtted, kuidas mitmel rindel töötamine talle praegusel perioodil kasuks on tulnud ja millised uued projektid on soolas.

Karantiin annab võimaluse tegeleda kirjatööga

Arvestades seda, et enamik kultuuri- ja meelelahutussündmusi on hetkel pausil või kolinud distantsile, tekkis Reinul tööasjade osas võimalus suunata suurem fookus sisuloome ja stsenaariumite kirjutamisele. “Mõtte-ja kirjatööd on isegi rohkem kui varem, selleks on rohkem vajadust ja rohkem aega. Sarjades saab ka mängida, aga muidugi on igatsus teatrilaval hullamise järele ikka,” räägib Rein.

Ka äsja esilinastunud “Alos” on Rein ühe episoodi stsenaariumi kirjutanud. “Seal oli hea töötada. Selline sujuv koostöö annab ikka tohutult lusti ja kvaliteeti juurde,” kirjeldab mees.

Töö ei seisa ka kodus olles

Kodus olemine ja vähene kokkupuude inimestega on ka Reinu elu palju mõjutanud, kuid selle taha ei jää tulevikule mõtlemine ja uute projektide sünd.

“Muidugi olen ma füüsilisest maailmast ära lõigatud ja ekraanide kaudu otse minu närvisüsteemi kanduvaist kriisipingete projektsioonidest psühhiliselt häiritud, aga vist mitte rohkem kui me kõik. Samas on karantiiniaeg sundinud töödesse, ideedesse süvenema ja keskenduma, oma asju korrastama ja endas puhastumist otsima. See kõik on kasuks tulnud. Hetkel arendame Karl ja Birgit Kermese ning Leana Jaluksega üht mu telesarjaideed, mis on nii meie endi kui ka Eesti telemaastiku jaoks mitmes mõttes täiesti uus lähenemine. Jube põnev!” räägib Rein elevusega.

Mitmel rindel töötamise võlud ja valud

Reinul pole kunagi käsil ainult üks projekt. Mõtetes on ta juba kümnenda idee juures. “Mitmel rindel töötamine on nagu kindlustus, et kui kaotad ühe töö, siis jääb teine või kolmas. Eriti praegusel ajal tuleb see ilmsiks. Mitmel rindel saab edukalt töötada ainult nii, et ühel rindel töötades puhkad teisest rindest. Igaühe loomule see ei sobi ja ka neil, kellele sobib, nagu näiteks mina, see alati ei õnnestu ja siis lähevad nii sisemine kui ka väline rahu lappama,” jagab Rein enda mõtteviisi.

“Sellisel juhul püüan rahu taastada, näiteks liigun, kõnnin 5+ kilomeetrit või näiteks mediteerin või kõige parem: teen neid kahte koos. Ega see mediteerimine pole tegelikult mingi eriline voodoo, ta polegi suurt muud, kui oma pea mõtetest tühjendamine. Piltlikult öeldes tuleb oma pea sellest kõigest välja saada, et ringi vaadata ja avastada, et see oled kõigest sina, kes seal augus on. Ega see lihtne pole, tahab harjutamist, aga kui see õnnestub, siis juhtub parim, mis inimesega juhtuda saab – iseendast ülesaamine. Ja vaat siis alles hakkab looma!” räägib Rein.

Reinu tegelaskuju “Alos” teeb kannapöörde

Rein mängib “Alos” müügimeest Rein Hoogu, kes esimeses episoodis ootamatult töölt lahti lasti, kuid sellega Reinu roll siiski kogu sarja raames ei lõppenud.

“Rein Hoog on müügimees, kes nüüdseks on kibestunud, sest on kõrvale jäetud. Seda enam, et ta tunneb endas tegelikult veel jõudu ja teotahet küllaga olevat. Eks ta siis demonstreerib ja rakendab seda jõudu ja tahet kättemaksuks, peamiselt Priit Võigemasti tegelase Viljo suunal,” räägib Rein. Tema tegelaskujuga juhtub 2. hooajal nii mõnigi kannapööre ja vaid sarja vaadates selgub, kas ta saab enda töökoha tagasi.

“Vanema mehe” roll

Kuna Rein on varasemalt mänginud mitmeid erinevates vanustes rolle, ei olnud ka see tegelaskuju tema jaoks midagi pööraselt uut. Siiski tegi ta “Alo” võtetel näitlemise käigus enda jaoks ühe põneva avastuse.

“Mäletan, et avastasin ennast korraga olukorras, kus mängin „vanemat meest“. Mina ja Volkonski olime sarjas vanema generatsiooni esindajad. Olen ka varasemalt mänginud vanemaid mehi, näiteks papa Jannsenit või kuulsat vene klassikalist laiskvorsti Oblomovit, aga kaasajast rääkivas koomilises telesarjas olin selles olukorras kuidagi üllatavalt esmakordselt,” selgitab Rein.

Võimas õhkkond ja suurepärane lõpptulemus

Rein nautis “Alo” võttemeeskonda ja kogu sealset õhkkonda väga. Kogu sarja stsenaariumi kirjutamisprotsessi kaasatakse ka näitlejaid ning tänu sellele jõuab televaatajateni midagi uudset ja erakordset.

“Meeskond on värvikas ja võimas, õhkkond loov ja lõbus. „Alo“ luuakse Eesti telesarjamaastikul üsna erilisel töömeetodil, kus sisu luuakse koos. Näitlejad osalevad kirjutamisprotsessis ja seda on lõpuks ka ekraanilt näha: sündmusi, ootamatuid pöördeid ja lõbusaid üllatusi tuleb tihedalt ja mängulust särab silmis. Tulemus on ka üsna orgaaniline ehk loomulik, sest näitlejad teavad, mida mängivad,” räägib Rein.

Tagasihoidlikkus on pahupidi edevus

Reinul on keeruline välja tuua enda projektide seast lemmikuid, kuid need, kus ta sai tekitada vaatajates häid emotsioone, on tema edetabelis esimeste hulgas. “Mul on hea meel, et ma ei oska lemmikuid valida. Hea meel sellepärast, et järelikult on lemmikuid palju ja mitmel põhjusel. Kindlasti on lemmikute hulgas “Alo” – super arendus ja ettevalmistus ning loov õhkkond. Väga hea on olnud teha ka „EnsV“ viimast hooaega, ja kui enda kirjutatud ja lavastatud monoetendus toob Solarise maja kontserdisaali täiesti täis ja 2000 inimest naerda rõkkavad, siis on ikka top kolm tunne küll. Seda on juhtunud korduvalt. Ma arvan, et sama palju kui tänasel Alexela-nimelisel kontserdimajal nimesid on olnud. Wow, mis ego trip nüüd tuli…” muheleb Rein.

“Ah, samas, mis seal ikka, tagasihoidlikkus on ju lihtsalt pahupidi edevus. Samas muusikageenius Quincy Jones ütles, et ego on lihtsalt uhkelt riietatud ebakindlus, nii et ei teagi!” ütles Rein. Samuti toob ta lemmikute seas välja pearolli Urmas Vadi kirjutatud ja lavastatud tükis „Rein Pakk otsib naist“ ning etenduse “Hea Põhjatuule vastu”, millele ta oli lavastaja ja dramaturg.

”Alo” uut hooaega saab ekslusiivselt vaadata voogedastusplatvormil Elisa Huub. Sarja teises hooajas astuvad üles ka Tõnis Niinemets, Priit ja Märt Pius, Reimo Sagor, Liis Lass, Saara Nüganen, Uku Uusberg, Priit Võigemast, Külliki Saldre jpt. Sarja režissöör on Mikk Jürjens ja produtsent Karl Kermes.

Head Uudised GoodNews