1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Reket avaldas laulu koostöös keskkonnaministeeriumiga
Reket avaldas laulu koostöös keskkonnaministeeriumiga

Reket avaldas laulu koostöös keskkonnaministeeriumiga

Reket andis välja loo “Eikellegi ma” koostöös keskkonnaministeeriumiga.

Esmapilgul võib tunduda, et lugu räägib ühest toksilisest inimsuhtest, põhjalikumalt süvenedes ja videoga tutvudes võib aga aru saada, et paralleele on toodud hoopis inimsuhete ja looduse vahel. Looduseta poleks elu võimalik. Mart Varese, Marek Lindmaa ja Kert Pilmani lavastatud videost jääb kõlama mõte: kui palju erineb tegelikult see, kuidas me kohtleme Maad, sellest, kuidas me käitume teiste inimestega. Peaksime mõtlema, mida meie tegevus kaasa toob ja on juba kaasa toonud. Üheks meid kõiki mõjutavaks muutuseks on kliimamuutus. Tegutsemata ei muutu asjad endiseks.

„Meil on hea meel näha, et keskkonnateemad on ühiskonnas üha olulisemad ja jõuavad aegamööda ka Eesti muusikute loomingusse. Eriti tore on näha, et Reket on leidnud selle tähtsa sõnumi edasiandmiseks nii omanäolise viisi,“ ütles ministeeriumi kliimavaldkonna asekantsler Kristi Klaas. „Reketile omased mitmetähenduslikud laulusõnad panevad mõtlema, kas me ise tahaksime viibida sellises suhtes, kus meiega nii käitutakse. Tekib küsimus: kes keda rohkem vajab siin, meie Maad või Maa meid?“

Reket arvab, et loo tegelik sõnum jääb iga inimese enda otsustada. „Tõde on kuulaja kõrvades,” kommenteerib ta. Videoga soovib ta aga tähelepanu pöörata kliimamuutustele ja Eestimaa looduse ilu säilitamisele. “On äärmiselt tähelepanuväärne, kui palju kauneid paiku meie pisikene kodumaa endas peidab. Selge on see, et see kõik pole enam iseenesest mõistetav. Selle hoidmine on tegelikult meie endi teha,” lisab ta.

Praegu on oluline hetk nendest teemadest rääkida, kuna 31. oktoobrist 11. novembrini leiab aset ülemaailmne kliimakonverents COP26.

Kliima ja keskkonna hoidmise osas saab igaüks palju ära teha, alustades juba imepisikestest muutustest oma igapäevaelus. Loe lähemalt siit.

Head Uudised GoodNews