1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Saade „TeadusEST“ alustab uut hooaega küsimusega „kes on eestlane?“
Saade „TeadusEST“ alustab uut hooaega küsimusega „kes on eestlane?“

Saade „TeadusEST“ alustab uut hooaega küsimusega „kes on eestlane?“

Neljapäeval alustab ETV eetris uut hooaega teadusteemaline saatesari „TeadusEST“, mis räägib 10 episoodi jooksul Eesti teadlaste, erinevate teadusuuringute ja Eesti tippkeskuste tegevusest. Saatejuht on Piret Järvis ning hooaja esimene osa on eetris neljapäeval, 9. veebruaril kell 22.05 ETV-s.

Uus hooaeg käsitleb igas episoodis erinevat teemat – esimeses saates uuritakse, mida tähendab olla eestlane: „See on ju lihtne. Eestlane on digirahvas, aga samas ka metsarahvas, laulurahvas, maailma kõige usuleigem rahvas aga samas ka nõiausku. Üht rahvast ammendavalt kirjeldada on võimatu,“ ütles saatejuht ja toimetaja Piret Järvis ning lisas kavalalt: „kas ikka on?“

„TeadusEST“-i 2. hooaeg võtab 10 episoodi jooksul ette eriilmelised teemad. Juttu tuleb Eesti-uuringutest, teadmispõhisest ehitusest, globaalmuutuste ökoloogiast, uudsetest materjalidest, kõrgtehnoloogilistest energia salvestamise ja muundamise süsteemidest, kvant- ja nanomaterjalidest, molekulaarsest rakutehnoloogiast, IT-uuendustest, tumedast universumist ning genoomikast ja siirdemeditsiinist.

Piret Järvis. Foto: kaader saatest

„TeadusEST saade annab ülevaate Eesti teadustegevusest ja edusammudest teadusvaldkonnas. Meie eesmärk on tutvustada Eesti teadust läbi põnevate näidete. Oleme saate üles ehitanud nii, et kõigil vaatajatel oleks huvitav, et nad saaksid uusi teadmisi,“ kommenteeris Eesti Teadusagentuuri Teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Allik. Ta lisab: „Eestis tehakse teadusvaldkonnas superägedaid asju, maailma tipptasemel. TeadusEST aitab need tuua ka eesti inimeste teadvusesse. Eesti teaduse üle on põhjust olla uhke. Palju põnevat on tulemas.“

Saatesarja tellija on Eesti Teadusagentuur, mis toetab Eesti teadust ja innovatsiooni ning kestlikku Eesti ühiskonda. „Saade on põnev vaatamine igaühele, kel on uudishimu Eesti teaduse käekäigu vastu, ka üldisemalt maailma asjade vastu, see on saade uudishimulikele inimestele,“ sõnas saate produtsent Anatoli Tafitšuk.

  • „TeadusEST“-i uus hooaeg on eetris kaheteistkümnel neljapäeval alates 9. veebruarist ETV-s kell 22:05.
Head Uudised GoodNews