1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Selgus Selga küpsisetordi kodukokk 2013
Selgus Selga küpsisetordi kodukokk 2013

Selgus Selga küpsisetordi kodukokk 2013

Kristeli tort
Foto: Magnus Heinmets

30. septembril krooniti Solarise keskuses Eesti küpsisetordi kodukokk 2013 – Kristel Glaser. Voitja selgitati välja viie finalisti seast, kes pidid läbima neli erinevat vooru.

Esimeses voorus pidid finalistid näitama oma teadmisi, teises voorus läbisid nad pimemaitsmise testi ning kolmandas voorus pidasid kone teemal “Miks mina peaksin saama küpsisetordi kodukokaks?”.

Viimane voor oli koguhindest koige kaalukam ning seal pidid voistlejad pakkuma oma küpsisetorti žüriile. Küpsisetordiekspertidena olid üles rivistatud NPFoods turundusjuht Janne Laik, enda sonul Eesti suurim küpsisetordisober Mairold Millert ja toidublogija Kätrin Maidla.

Neljas voorus kogus enim punkte Kristel Glaser ning peale Selga küpsisetordi kodukoka tiitli viis Kristel endaga kaasa ka 1000 eurot ja KitchenAidi mikesri.

Selga küpsisetordi kodukoka retseptivoistluse raames saadeti voistlustulle 201 retsepti.

Kristeli voidu pälvinud küpsisetort:

Koostisosad:

5 pakki Selga šokolaadiküpsist
6 pakki Selga vaniljeküpsist
Kange kohv immutamiseks
1 kilogramm 20% hapukoort
200 grammi purustatud Marianne komme
300 grammi Milka Philadelphia toorjuustu
500 grammi valget šokolaadi
500grammi vahukoor
400 ml suhkrut

Valmistamisõpetus:

Hapukoorekreemiga küpsisetort. Vahusta suhkruga hapukoor, kuid selleks on vaja aga kannatust, sest hapukoore vahustamiseks läheb omajagu aega – ligikaudu 10 minutit. Seejärel lisa kreemile Philadelphia Milka ja purustatud Marianne kommid ning sega õrnalt hapukoorekreemi sisse. Nüüd on ladumise room. Hapukoorekreem on oma koostiselt suhteliselt vedel, mistõttu oleks mõttekas kreemil lasta tunnike külmkapis tahkuda, sest vastasel juhul kipub kreem liialt voolama.

Kõige pealmine kiht on kaetud vahustatud valge šokolaadi ganachega. Selleks pane veevannile kuumuskindel nõu, vala sisse vahukoor ja lisa valge šokolaad. Aegajalt sega kuni šokolaad on koore sees täielikult sulanud. Seejärel tõsta kuumuskindel nõu veevannilt ja jäta natukeseks jahtuma. Kui ganache on jahtunud, mikserda kuni see vahtu läheb.

Lõpetuseks ongi ainult kaunistamise room. Kaunistusi saab teha martsipanist, mina kasutan ka Fun Cakes Royal Icing pulbrit.

Head Uudised GoodNews