1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. SIIL UDUS! Täiskasvanud saavad erilise etenduse osaliseks
SIIL UDUS! Täiskasvanud saavad erilise etenduse osaliseks

SIIL UDUS! Täiskasvanud saavad erilise etenduse osaliseks

"Siil udus"
“Siil udus”

„Siil udus“ on kindlal kohal mitme põlvkonna emotsionaalses mälus. Seda mõistagi tänu maailma parimaks multifilmiks tituleeritud samanimelisele teosele.

Leino Rei lavastas Tartu Uues Teatris 2014. aasta kevadel selle tuntud multifilmi teatriversiooni, mis on mõeldud eelkõige väikestele vaataja alates 3-eluaastast. Lastelavastuses jutustavad näitlejad Helgur Rosenthal ja Janek Joost Siili ja Karupoja lugu teatrivahenditega. Udus või laiemalt tingimustes, kus nägemine on piiratud, teravduvad muud meeled – eeskätt kuulmine.

“Siil udus” on suures osas helide teater. Lavastuse muusika on kirjutanud Ardo Ran Varres, lavastuse kunstnikuks on Kristiina Põllu ning nukumeistriks Kaili Kask. Enamus näiliselt väikeseid, kuid Siili jaoks suuri sündmusi, millega ta teel sõbra juurde kokku puutub, jõuavadki kohale just häälte ning helide kaudu. See on põnev maailma avastamise ja kogemise viis. Nii lapsele kui täiskasvanule. Tartu Uus Teater soovib vaataja/kuulaja võtta kaasa rännakule, mida kogeb Siil otsides udus teed oma parima sõbra juurde. 16, 17, ja 18. veebruaril antakse lastelavastuse lisaetendused.

Eriline on seekordsete etenduste puhul see, et 17. veebruaril kell 21.00 on lastelavastuse “SIIL UDUS” lisaetendus mõeldes just eriti suurtele teatrikülastajatele, kes pole laste puudumise tõttu, etendusele varem julgenud tulla, kuid kes tunnevad, et udus ekslev siil ei jäta neid juba lapsepõlvest saati rahule. Nüüd on võimalus sirge seljaga ja kattevarjuks last laenamata tulla hilisõhtusele etendusele, mis on mõeldud just nostalgia küüsis vaevlevatele suurtele vaatajatele.

Etenduses ei muudeta hilisema kellaaja ja vaataja kõrgema ea tõttu midagi „täiskasvanulikumaks”. Las udu ise muudab, kui muudab. Etenduse atmosfäär lubab tulla aga küll tavapärasest erinev. Lastega (ja  ka lasteta) saab tulla aga ka järgnevatele tavalisel kellaajal toimuvatele etendustele: 16/17/18. veebruar kell 18.00.

Uuri lavastuse lehekülge SIIT!

TSEKKA VIDEOKLIPPI!

Head Uudised GoodNews