1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Siin Tallinn” räägib tuntud nõmmekatega: Allar Levandi, Mart Poom, Urmas Paet ja teised
“Siin Tallinn” räägib tuntud nõmmekatega: Allar Levandi, Mart Poom, Urmas Paet ja teised

“Siin Tallinn” räägib tuntud nõmmekatega: Allar Levandi, Mart Poom, Urmas Paet ja teised

Vestlussaade “Siin Tallinn” kavatseb aastaga teha ringi peale kõikidele Tallinna linnaosadele ning alustab Nõmmest.

Saatejuht Neeme Raud räägib tuntud nõmmekate Tanja Mihhailova-Saare ja Mikk Saarega, Allar Levandi, Mart Poomi ja Urmas Paetiga. Kuulsad nõmmekad avaldavad arvamust, mis nende kodulinnaosas võiks teisiti olla ja kui ulmeline kõlab mõte, et Nõmme võiks lausa Tallinnast eralduda. Stuudios arendavad teemat edasi Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis, ekspoliitik Rainer Vakra, asumiseltside juht Kadi Alatalu ja keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Pukk.

Nõmmet mittetundvatele tallinlaste jaoks võib üllatusena kõlada Nõmme looduskaitsealade rohkus ja sealne talispordiparadiis. Uuritakse, mis asi on “Vanakas” ja milline on tema tulevik.

Kultuurirubriik on sel korral kirjanduse päralt. Tutvutakse Tallinnaga läbi Jan Kausi loomingu. Sirvitakse äsja Loomingu Raamatukogu kuldsarjas uuesti ilmunud Jan Kausi raamatut „Tallinna kaart“ ja kuulatakse, milliseid miniatuure ta on Nõmmest kirjutanud. Lisaks arutatakse, kas just sellised kirjanduslikud lühivormid nagu miniatuurid ja novellid sobivadki ehk hästi tõtakasse tänapäeva, kui suurte romaanide ettevõtmiseks sageli aega napib.

“Siin Tallinn” täna kell 21:30 Kanal 11-s, saatejuhid on Anneli Lahe ja Neeme Raud.

Head Uudised GoodNews