1. Avaleht
  2. Film
  3. “Sipsik” tegi ajaloo vaadatavuselt teise avanädalavahetuse
“Sipsik” tegi ajaloo vaadatavuselt teise avanädalavahetuse

“Sipsik” tegi ajaloo vaadatavuselt teise avanädalavahetuse

Läinud nädalal esilinastunud multifilm “Sipsik” tõi eellinastuste ja avanädalavahetuse jooksul kinosaalidesse 50 048 silmapaari.

Seda on rohkem kui Eesti seni populaarseimad lastefilmid „Lotte ja kadunud lohed“ (28 984), „Eia jõulud Tondikakul“ (28 766) või „Supilinna salaselts“ (17 722) avangutega saavutasid. „Sipsik“ jääb alla vaid „Tõele ja õigusele“ (51 239). „Sipsik“, mille nimiosas häälnäitlejana Ott Sepp, alustas kinolevi 621 seansiga.

Filmi produtsent Kristel Tõldsepp on kinomenu eest vaatajaile südamest tänulik ja kinnitab, et kogu tiim tundis filmi tehes vastutust terve Eesti rahva ees: „Meil on siiralt hea meel, et publik on filmi nii hästi vastu võtnud. On äärmiselt südantsoojendav saada positiivset tagasisidet ja kuulda, et film meeldib nii lastele kui ka nende vanematele ja vanavanematele.“

Postimehe filmikriitik Kristina Herodes käis „Sipsikut“ vaatamas kahe tütrega ja tunnistas, et raamatus on Sipsiku seiklused märksa mahedamates toonides edasi antud. Tekkis aga küsimus, kas lastele peaks kogu elu läbi roosa mängufiltri näitama. Herodese 10-aastase tütre hinnangul on „Sipsik“ just väga aus: „Selline asi on päriselt ka ohtlik! Mõtle, kui sa alla kukud või ära upud. Siis lapsed teavad ja ehk mõtlevad ka enne natuke. Mulle meeldis, et see oli realistlikult tehtud. Muidu on multikates alati vastupidi: hüppad alla, lööd kellegi maha ja ainult tähekesed tulevad, elus ju nii ei ole.“

Filmikriitik Andrei Liimets kirjutab, et maailmas saab õnneks olla rohkem animatsioone kui Pixar ja Lotte: „”Sipsik” mahub kenasti kuhugi nende vahele ja väärib sümpaatse lastefilmina igati vaatamist.”

PÖFF-i juht Tiina Lokk käis „Sipsikut“ vaatamas lapselapsega, kellele animafilm väga meeldis: „Ta on just aasta vanem kui Anu filmis. Ta naeris, natuke nuttis ja natuke kartis – kõik täiesti normaalsed emotsioonid. Ja mulle meeldis film ka väga: oli mõnus tervik, hoogne ja huvitav. Oli palju soojust, nalja ja headust. Pole üldse lihtne anda edasi ühe raamatu vaimu ja elustada Edgar Valteri käekirja ekraanil, jäädes seejuures iseendaks ja originaalseks. Meile kahele meeldis „Sipsik“ väga, meie ümber olnud lastele ja vanematele samuti. Minge vaatama ja tulete natukene parematena kinost välja!“ kinnitas Tiina Lokk.

“Sipsiku” üle kurtjad võiks mõelda, kui hea on olukord võrreldes Hiinaga, kus kõik 70 000 kino on juba kuu aega suletud.

Eesti kinode edetabel 17.-23.02.

1. “Sipsik” – 50 048 vaatajat

2. “Talve” – 15 238 (vaatajaid kokku 120 777)

3. “Siil Sonic” – 11 163 (26 991)

4. “Jää 2” – 2031 (8773)

5. “Brahms: poiss 2” – 1837

6. “Kalašnikov” – 1796

7. “Džentelmenid” – 1665 (23 879)

Head Uudised GoodNews