1. Avaleht
  2. Melu
  3. Sissi Nylia Benita hakkab juhtima koguperesaadet “Magus molekul”
Sissi Nylia Benita hakkab juhtima koguperesaadet “Magus molekul”

Sissi Nylia Benita hakkab juhtima koguperesaadet “Magus molekul”

Taaskord jõuab Eesti toidu kuul ehk septembris ETV2 ekraanile lastele loodud telesaade “Magus molekul”. Neljandal hooajal juhivad saadet teadlane Aigar Vaigu ning tema kõrval seni peamiselt lauljana tuntud Sissi Nylia Benita, teaduskatseid aitavad läbi viia ka Vivita Estonia liikmed Kim Britt (9), Aleksandra (12) ja Markus (10). Igas episoodis valmivad maitsvad toidud ning seejärel avastatakse toidumaailma abil ka teadust.

Sissi on varem tunnistanud, et on kokasaadetest lausa sõltuvuses. “Ma armastan väga süüa teha ning tõesti, ka kokandussaated on mulle alati väga meeldinud,” kinnitab naine. “Seetõttu ei pidanud ma väga pikalt mõtlema, kui saatetiim mulle sellise vahva ettepaneku tegi.”

Foto: Priit Mürk

Eelnevatel hooaegadel palju väikeseid ja suuri fänne kogunud saatesari tõstab au sisse kodumaised toiduained ning kutsub üles peresid lastega koos köögis katsetama. “Mina hakkasin süüa tegema päris väiksena just koos isaga ning sealt sai alguse minu lõputu toiduga katsetamine. Tänu sellele hindan väga kõrgelt tervislikku ja ise valmistatud toitu,” tunnistab Sissi. “Kuna olen ka väikeste laste õpetamisega varem mitmel moel kokku puutunud, siis nüüd sain saatesarjas kaasa lüües oma erinevad oskused uuel moel käiku lasta”.

Igas ”Magus molekul” episoodis valmistatakse süüa ning viiakse toiduainetega läbi lihtsaid, kuid põnevaid teaduskatseid. Saated on loodud 5-10-aastastele lastele, retsepte ja teaduskatseid võiksid lapsed järele teha koos oma vanemate õdede-vendade või isade-emadega.

  • Laste toiduteadussaate “Magus molekul” neljanda hooaja saated on eetris septembrikuus teisipäeviti ja kolmapäeviti ehk siis 13.-14., 20.-21. ja 27.-28. septembril kell 18.00 ETV2 kanalil. Hiljem on saated järelvaadatavad ETV2 ning Lasteekraan.ee veebilehtedel.
Head Uudised GoodNews