1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Skandaalne dokumentaalfilm “Baruto – tõlkes kaduma läinud” täna Kanal 2s!
Skandaalne dokumentaalfilm  “Baruto – tõlkes kaduma läinud” täna Kanal 2s!

Skandaalne dokumentaalfilm “Baruto – tõlkes kaduma läinud” täna Kanal 2s!

Baruto
Foto: Rein Kilk

Täna kell 22:30 esilinastub Kanal 2s dokumentaalfilm “Baruto – tõlkes kaduma läinud”. Kuigi film legendaarsest sumomaadlejast valmis juba mitu aastat tagasi, keelasid jaapanlased selle avaliku näitamise. Juba täna näeb seda filmi aga Kanal 2 ekraanil.

Tänaseni keelu all olnud dokumentaalfilm räägib Laekvere vallast pärit hiiglasest, sel kolmapäeval oma spordikarjääri lõpetamisest teatanud Kaido Höövelsoni alias Baruto üliraskest teest Jaapani sumomaailma tippu.

Baruto
Foto: Rein Kilk

Sumo on konservatiivse Jaapani kõige traditsionaalsem spordiala. Kuidas see juhtus, et üks Eesti maapoiss sai selle ala megastaariks nii Jaapanis kui ka mujal maailmas? Kuidas suutis Kaido lisaks väga suurele füüsilisele koormusele taluda ka erakordset vaimset survet, sest sumo on äärmiselt rangete traditsioonidega ala? Sellel alal ei tohi ka staarid rikkuda reegleid – neil ei tohi olla pruuti, nad ei tohi autot juhtida, nad peavad alati kandma kimonot ja patsi. Isegi kord aastas koju Eestisse sõitmiseks pidi Baruto pikalt ette luba küsima.

Film jälgib Kaidot tema karjääri kõige kiirema tõusu ajal aastatel 2005-2008. Filmitegijatele teadmata põhjustel keelas Baruto viimane koduklubi filmi näitamise televisioonis. Filmi autor ja produtsent Artur Talvik järgis seda keeldu kuni Baruto karjääri lõpuni, sest selle keelu rikkumine võinuks ohustada Kaido Höövelsoni karjääri.

Põnev dokumentaalfilm “Baruto – tõlkes kaduma läinud”” on Kanal 2s täna kell 22:30, kohe pärast “Huumoritähestikku”.

Head Uudised GoodNews