1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Sõbrannad Anne Paluver ja Pille Pürg aasivad teineteist mõnuga uues estraadietenduses
Sõbrannad Anne Paluver ja Pille Pürg aasivad teineteist mõnuga uues estraadietenduses

Sõbrannad Anne Paluver ja Pille Pürg aasivad teineteist mõnuga uues estraadietenduses

Pille Pürg ja Anne Paluver
Fotod: Helena Ruudi

Sel pühapäeval, 19. novembril, esietendub Mustvee kultuurikeskuses uhiuus estraadietendus “Kohe näha, et vanad sõbrad!” kus publiku naerutamise töö võtavad ette Anne Paluver ja Pille Pürg. Etendus põhineb anekdoodimeister Valdo Jahilo kirjutatud originaalmaterjalil, mis tõukus sellest, millised on näitlejannad eraelus.

“Pille helistas mulle ja palus, et ma kirjutaks neile tüki, kus nad saaksid Annega üksteist mõnuga aasida,” ütles Jahilo. Tema sõnul andis paarinädalalase loomepalangule, mil näidendi toorik valmis, hoogu ka näitlejannade eristuv välimus: üks brünett ja sale, teine blond ja ümar. “Vastandid loovad koomilist situatsiooni ja selle põhjalt lavaloo selgroogu kasvatada polnud väga keeruline,” lausus Jahilo.

Etenduse tegelased saavad kokku arstikabineti ukse taga ja ilmneb, et nad on kõikide jutukstulevate teemade suhtes vastupidisel arvamusel. Nii on lood ka nende ühise meestuttavaga: kui üks naine jumaldab aadamapoega, siis teise arvates on tegu armetu tossikesega. On tähelepanuväärne, et näitlejannad mängivad etenduses rolle, mis on karakterilt vastupidised nende päriselu olemusele, kus Anne Paluver on võrdlemisi reserveeritud ja Pille Pürg aval ning rõõmsameelne. Jahilo usub, et lavaloo suhted ja seigad tunneb publik kergesti ära tänases Eesti elus.

Näitlejannad said tuttavaks legendaarses Vanalinnastuudios 1995. aastal, kui Paluver saabus sinna tööle pärast paarikümneaastast karjääri Eesti Draamateatris. Pürg oli siis ametis etenduse juhina ning hiljem mängisid naised ka mõnes lavastuses koos. Aastate jooksul on neist saanud head sõbrannad, kel pole mingi vaev tundidepikkuseid telefonikõnesid pidada.

Pärast esietendust ootab lavalugu ees ringreis tervelt 27 etendusega paljudes Eesti kohtades, et jõuda oma viimase etendusega välja kevade alguse kuusse märtsi. Etendused algavad ühe erandiga kõikjal kell 19.00, vaid esietenduse algusajaks Mustvees on 17.00. Pileteid saab osata Piletilevist, kus leiab ka täieliku esinemiskohtade nimekirja. Etenduse toob välja Komöödiateater.

Head Uudised GoodNews