1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. SOOME EESTLASTE JÕULUPIDU! Jürgen Veber: loodan, et killuke maagiat toob eemal viibivatele eestlastele kodumaad natuke lähemale
SOOME EESTLASTE JÕULUPIDU! Jürgen Veber: loodan, et killuke maagiat toob eemal viibivatele eestlastele kodumaad natuke lähemale

SOOME EESTLASTE JÕULUPIDU! Jürgen Veber: loodan, et killuke maagiat toob eemal viibivatele eestlastele kodumaad natuke lähemale

jürgenSoome esimene ja seni ainus eestikeelne raadiojaam Finest FM korraldab 19. detsembril paljude toetajate abiga sadadele Soomes elavatele ja töötavatele eestlastele erilise jõulupeo, kuhu on oodatud ka populaarne illusionist Jürgen Veber.

Paljusid südameid vallutanud ja vallutav mustkunstnik kergitab õige pisut loori sellelt, mis Helsinki Kulttuuriareena Glorias toimuma hakkab.

Jürgen, mida tähendab teile võimalus esineda Soome eestlastele, kellest paljud võib-olla jõuludeks koju ei jõuagi, aga tahaksid olla lähedaste seltsis? Kuivõrd olete üldse ise olnud tuttav olukorraga, kus asute lähedastest kaugel ja süda kisub nende poole?

Olles ise viimasest kolmest Jõulust kahed veetnud teisel pool ookeani, suudan väga hästi mõista ja samastuda nende inimestega, kes viibivad oma lähedastest eemal. Eriti hakkab süda kodu poole kiskuma just nimelt pühade aegu. Nii lähen ka antud Soome eestlastele esitatavale etendusele mõnevõrra erilisema tundega vastu. Panime selle tarvis isegi ühe päris erilise, uue ja teemakohase illusiooni kokku, mille proovidega hetkel pea igapäevaselt ametis oleme. See on väga ilus, südamlik ja inspireeriv lugu.

Loodan, et see killuke maagiat toob sel ühel õhtul kaugel eemal viibivatele eestlastele kodumaad natuke lähemale.

Teie karjäär illusionistina on pikk — kas suudate inimesi jätkuvalt rabada? Millega seekord kaasmaalasi üllatate?

Kui ma selle, millega kaasmaalasi üllatan, ära räägiksin, siis poleks see ju enam üllatus.

Minu peamine soov on läbi oma trikkide ja illusioonide anda inimestele edasi mingi kindel emotsioon. Seega ei hakkakski siinkohal loetlema ette, milline trikk täpselt kuskil kavas on või kui palju inimesi publikust õhtu lõpuks ära kaob. Pigem käiks välja kaks vekslit.

Esiteks, ma luban, et lisaks suurele hulgale väga visuaalsetele illusioonidele, saab meil üheskoos olema ka väga-väga lõbus ja teiseks, saab see kindlasti olema üks väga eriline etendus, mille käigus täituvad nii mõnegi inimese pööraseimad unistused. Nii et tasuks kindlasti välja mõelda mõni erilisem jõulusoov. Ilma naljata.

Finest FM on ainus eestikeelne lojaalse kuulajaskonnaga raadio Soomes, turul on olnud 2013. aasta sügisest. Kuni 90 % klientidest on kujunenud püsikliendiks. Raadio Finest FM levialas elab 2015. aasta juuli seisuga üle 1 100 000 inimese. Peale selle on jaama võimalik kuulata interneti vahendusel kogu maailmas.

2015. aasta seisuga elab Soomes püsivalt 48 352 Eesti kodanikku, kuid mitteametlike andmete kohaselt asub Soomes vähemalt 100 000 eestlast.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews