1. Avaleht
  2. Film
  3. Sõpruse kino külastas mullu üle 63 000 inimese
Sõpruse kino külastas mullu üle 63 000 inimese

Sõpruse kino külastas mullu üle 63 000 inimese

Publikuarv ühe kinosaaliga Sõpruses jõudis mullu rekordilise numbrini 63 407, mis oli 18 protsenti rohkem kui aasta varem.

Vaatajamagnetiteks kinoekraanil olid kodumaised hitid: “Eia jõulud Tondikakul” (4323 vaatajat), “Seltsimees laps” (2120 vaatajat), “Tuulte tahutud maa” (1733 vaatajat) ja “Vello Salo. Igapäevaelu müstika” (1037 vaatajat). Rekordilise publiku tõid kinno kodumaiste filmidega kooliseansid: aasta jooksul külastas kino ligi 10 000 õpilast. Kõige edukam enda korraldatud sari Sõpruses oli “Linastus & kohtumine tegijatega”, mida külastas 2197 vaatajat. Publiku eest käis läbi mitusada külalist meilt ja mujalt ning mitukümmend moderaatorit.

Musta Käe levifilmidest olid vaadatuimad “Pidu”, “Tundmatu sõdur”, “Leto” ja “Whitney”. Kinokavasse jõudis üle 260 täispika filmi ja suurel hulgal lühifilme. Rohkelt vaatajaid said Sõpruse sarjadest Ingmar Bergmani retrospektiiv, Dokiõhtu, Filmikool ja seenioride sõbraseansid. Populaarsed kinoüritused olid Docpoint Tallinn, PÖFF, Moekunstikino ja Tallinn Music Weeki filmiprogramm. Väga edukas on olnud koostöö saatkondade ja nende korraldatud filminädalatega, millest kino tõstab esile frankofooniakuud, Brasiilia filmipäevi ja Itaalia filmipäevi.

Kino käis filme näitamas ka Filmilindifestivalil Järva-Jaanis, Mägede Häälel Kohtla-Nõmmel ja I Land Soundil Saaremaal.

Head Uudised GoodNews