1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. SWINGTANTSUPIDU! Selgusid aasta silmapaistvamad swingtantsijad
SWINGTANTSUPIDU! Selgusid aasta silmapaistvamad swingtantsijad

SWINGTANTSUPIDU! Selgusid aasta silmapaistvamad swingtantsijad

jaakjajuuli16
Esiplaanil rõõmustavad koostantsu üle Eesti lindy hopi Jaak 2016 Allar Valge ja Eesti lindy hopi Juuli 2016 Anna-Liis Torm-Kriis

Läinud laupäeval Pirita Vaba Aja Keskuses peetud traditsioonilisel suvealguse suurel swingtantsupeol osalesid väiksemad ja suuremad swingtantsu harrastajad Tallinnast, Harjumaalt, Viljandist, Kagu-Eestist ja erinevatest välisriikidest. Esmakordselt sai swingipeol näha ka stepptantsu.

Keskpäeval alanud swingtantsuvõistlused LINDY HOPI LAPSED tõid tantsupõrandale 3- kuni 15-aastased poisid ja tüdrukud. Grupitantsudes kehastuti karumõmmideks ja lillekesteks, tibudeks ja kanaks, isegi tatra- ja riisipuder swingisid. Kuni 9-aastaste laste grupitantsude parimaks osutus tantsutrupi MODUS „Swingides tähtede poole“. 10-15a. laste grupitantsu esikoht läks Kallavere Keskkooli tantsule „Aednikud aktsioonis“.
Noorematest lindy hopi paaridest olid edukaimad Kert Kristian Soomre ja Helerin Türk, kes võidutsesid nii lindy hopi improvisatsioonilises tantsimises kui showtantsus, samuti valis nad oma lemmikuks lapsi rõõmustanud Haribo karu. Vanematest lindy hopi laste paaridest tõusid teiste seast kohe esile Indrek Pihl ja Liis Liivand, kes noppisid nii improvisatsiooni kui showtantsu võidu ja saavutasid publiku poolehoiu. Et Indrek oli võidukas ka soolotantsus ja Liis stepptantsus, siis tulidki just nemad swingtantsuvõistluste LINDY HOPI LAPSED 2016 absoluutvõitjateks.

lhl 16 absoluut

Õhtupoole kogunesid swingtantsupeole täiskasvanud. Hakatuseks peeti kiire lindy hopi maraton. Jõudes temponi 84 takti/ minutis said kiire lindy hopi meistriteks Allar Valge ja Anna-Liis Torm-Kriis.
Pidu jätkus swingbändi MAGUSMARI saatel. Stepptantsijad jämmisid erinevates tempodes muusikate saatel ja osavaimaks steppijaks tõusis Allar Valge.

Swingjazzi tantsulahing tähendas soolotantsijate improviseerimist kindla lahingupartneriga, kes selgus erinevate mänguliste ülesannete täitmisega. Mida edasi, seda vaatemängulisemaks muutus allesjäänute lahing. Pingelises lõpplahingus sai teenitud võidu Tanel Talumees.

Õhtu kulminatsiooniks olid muidugi tantsutalgud JAAK ja JUULI, mida peeti XV korda. Tegemist on swingtantsumänguga, kus loosiõnn või – õnnetus määrab tantsupartneri. Sel korral sattusid paaris tantsima Allar Valge ja Anna-Liis Torm-Kriis, kellest said käesoleva aasta parim lindy hopi mees- ja naistantsija ehk Eesti lindy hopi Jaak ja Juuli 2016.

Head Uudised GoodNews