1. Avaleht
  2. Festival
  3. Tallinn suurendab PÖFF-i auhinnafondi
Tallinn suurendab PÖFF-i auhinnafondi

Tallinn suurendab PÖFF-i auhinnafondi

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikogule kinnitamiseks otsuse eelnõu, millega suurendatakse Pimedate Ööde filmifestivali iga-aastast Tallinna Grand Prix’ ja publikupreemia auhinnafondi.

Tallinna Grand Prix on rahaline auhind, mille väärtus on Tallinna linnavalitsuse 2021. aasta määrusega 20 000 eurot. PÖFF-i publikupreemia auhinnafond on 5000 eurot. Varem oli Grand Prix’ väärtuseks 10 000 ja publikupreemia väärtuseks 2000 eurot. Soovist tagada festivali kui pealinna kultuurielu ühe olulisema sündmuse järjepidevus, otsustas Tallinna linn hakata 2004. aastal iga-aastaselt välja andma Grand Prix’d ja publikupreemiat.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul peab Tallinna rahvusvahelise nimiürituse toetus olema kindel ja järjepidev: „PÖFF on selle korraldusmeeskonna imetlusväärselt väsimatu töö kaudu tänaseks kasvanud rahvusvaheliseks tippfestivaliks. Käesolevast aastast on linn otsustanud auhinnafondi märkimisväärselt suurendada, et tagada sedavõrd pikaajalise ja rahvusvahelise A-kategooria festivali väärikas tunnustamine.”

PÖFF-i juhi Tiina Loki sõnul tõstab Tallinna otsus festivali ja ka linna rahvusvahelist mainet ning annab maailma filmitegijatele veel suurema motivatsiooni esitada festivali kavva oma filme. „Mul on väga hea meel Tallinna initsiatiivi üle, mis on suur samm ajast maha jäänud auhinnafondi muutmiseks konkrentsivõimelisemaks ka rahvusvaheliselt, andes lootust, et peagi panustab Tallinn veel rohkem ka festivali pingelisse eelarvesse. Tegu on ikkagi Tallinna esindusüritusega,” ütles ta.

Eelmisel aastal kogus hübriidfestivalina toimunud PÖFF rekordiliselt 101 883 külastust. 1997. aastal esimest korda toimunud PÖFF tähistab tänavu 25. sünnipäeva.

Head Uudised GoodNews