1. Avaleht
  2. Festival
  3. Tallinna loomade varjupaik tähistab sünnipäeva kontserdiga ja koertenäitusega
Tallinna loomade varjupaik tähistab sünnipäeva kontserdiga ja koertenäitusega

Tallinna loomade varjupaik tähistab sünnipäeva kontserdiga ja koertenäitusega

Tallinna loomade varjupaik tähistab 5. sünnipäeva Pikakari rannas laupäeval, 24. juulil tasuta peoga, kus laulavad Ott Lepland ja 5 Miinust.

„Viie aastaga on Tallinna loomade varjupaik aidanud kodu leida ligi 4000 loomale,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Mul on hea meel, et varjupaiga töötajad on aidanud nii paljudel neljajalgsetel tagasi koju jõuda või endale uus pere leida. Kuigi tänapäeva varjupaik ei ole enam hirmus koht, kus loomadel oleks halb olla, pole see ikkagi päris oma kodu. Seetõttu kutsun üles võtma perele lemmikut just varjupaigast.“

Tallinna linn on kohaliku omavalitsusena kohustatud hoolitsema, et hulkuvad loomad jõuaksid tagasi koju või paigutama nad varjupaika ja kandma nende ülalpidamise ja veterinaarvajadused. 2016. aastal ehitas linn enda varjupaiga, kus teenusepartner leitakse hanke korras. Hetkel on Tallinna linna lepingupartneriks Varjupaikade MTÜ. Varjupaigas ootavad uut omanikku üle 20 koera, üle 130 kassi, lisaks rotid, küülikud, merisead ja koduhiired. Sünnipäeval saavad soovijad külastada varjupaika, sealjuures näha ka kliinikuruumi, end esmalt varjupaiga tuurile registreerides.

Sünnipäeval kogutud annetuste eest soetatakse Tallinna loomade varjupaika inkubaator, et veelgi paremini aidata neid kõige nõrgemaid hädasolijaid.

Sünnipäeval esinev Ott Lepland on suur loomasõber, kes varjupaiga loomadel külas käib. Samuti meeldivad loomad pundi 5 Miinust poistele. Nende arvates on see piisav põhjus varjupaika esinemisega toetada.

Paneeldiskussiooni teemal „Hulkuv loom kui ühiskonna probleem“ juhib Evelyn Valtin, kes on loomakaitse valdkonnas tegelenud aastaid ja andnud unustamatu panuse nõrgemate abistamisse. Paneeldiskussioonil osalevad Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõismaa, Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti peaspetsialist Hellika Landsmann, Eesti Loomakaitse Seltsi ning põllumajandus- ja toiduameti esindajad.

Sündmusel korraldatakse varjupaigatuur, loodusretked ja laste seiklusmäng. Lemmikloomade suvistest probleemidest ja esmaabist räägib Pet City loomakliinikute tegevjuht Jürgen Mitt. Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing viib läbi õpitube ja loenguid.

Sünnipäeva raames toimub kõigile koertele, sealhulgas krantsidele, avatud heategevuslik koertenäitus. Võistelda saavad nii pisemad kui ka suuremad neljajalgsed. Võistlusklasse on viis: ülepõlvekoerad, allapõlvekoerad, veterankoerad alates 8. eluaastast, kutsikad (kuni 12 kuud), juuniorhändler (17-aastased ja nooremad). Lisavõistluseks on trikivõistlus. Täpsem info sündmuse Facebooki-lehel.

Soovijad saavad kaasa rääkida Tallinna esimesel kliimapiknikul, kus arutatakse, mida saaks teha ökosüsteemi olukorra parandamiseks. Eeskõnelejateks on kutsutud loomaökoloog Mati Kaal, keskkonnapsühholoogid Grete Arro ja Kärt Puusepp, kliimaaktivist Margot Roose ning Tallinna Strateegiakeskuse rohepööraja Mihkel Kaevats.

Lisaks on võimalik toiduameti telgis lemmikloom vaktsineerida ja kiipida.

Head Uudised GoodNews