1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tallinna päeva tähistatakse suurejoonelise galakontserdiga
Tallinna päeva tähistatakse suurejoonelise galakontserdiga

Tallinna päeva tähistatakse suurejoonelise galakontserdiga

15. mail tähistatakse Tallinna linna päeva ning Eesti Vabariigi juubeliaastale kohaselt lõpetab pidustused suurejooneline galakontsert Alexela Kontserdimajas. Kontserdil „Sajand muusikas“ esinevad muusikud Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest.

Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul tekkis kontserdi idee tänu headele suhetele Riia ja Vilniuse linnaga ning soovist näidata Tallinna publikule parimaid naaberriikide muusikuid. „Eelmisel aastal toimus Riia linna päeval kontsert, kus esinesid Tallinna kingitusena Läti Raadio Bigbändi saatel ka Maarja-Liis Ilus ja Ott Lepland. Nii bigbändi kui ka solistide jaoks oli tegemist väga positiivse koostööprojektiga, seega otsustasime kaasata veel teisigi muusikuid, kava täiendada ning tuua kontsert Eestisse,“ lisas Härm.

Nii bigbändi kui ka solistide jaoks oli tegemist väga positiivse koostööprojektiga, seega otsustasime kaasata veel teisigi muusikuid, kava täiendada ning tuua kontsert Eestisse.

Ott Lepland
Foto: Krõõt Tarkmeel

Eesti muusikutest astuvad lisaks Maarjale ja Otile lavale helilooja ja jazzpianist Kirke Karja, bassimängija Peedu Kass, Soomet esindab löökpillimängija Petteri Hasa. Läti muusikutest esinevad koos Läti Raadio Bigbändiga jazzvokalist Kristīne Prauliņa ja vokaalansambel FRAMEST. Leedust tulevad pianist ja helilooja Dainius Pulauskas ning jazztrompetist Valerijus Ramoška.

Maarja-Liis Ilus
Foto: Maiken Staak

Rahvusvahelise muusikute seltskonna esituses kõlavad Raimond Valgre, Kustas Kikerpuu, Raimonds Paulsi, Stevie Wonderi ja teiste heliloojate unustamatud laulud.

FRAMEST

Piletid on müügil Piletilevis! 

Head Uudised GoodNews