1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tallinnas algas Iraagi tantsu festival
Tallinnas algas Iraagi tantsu festival

Tallinnas algas Iraagi tantsu festival

Maailma esimene Iraagi tantsu festival peetakse Tallinnas 21.-23. septembril. See on ainulaadne võimalus saada osa iraagi kultuurist ning näha nii paljusid võimekaid artiste, kes tulevad Eestisse kokku üle maailma.

Festivali eesmärk on tutvustada inimestele Iraagi tantse, sealhulgas populaarseks saanud Iraagi mustlaste tantsu kawliya’t. Festivali kunstiline juht on Iraagi koreograaf ja tantsuõpetaja Assala Ibrahim.

Nädalavahetuse kestel on huvilistel võimalik töötubades õppida erinevaid Iraagi tantsustiile. Reedel toimub seminar, kus räägitakse Iraagi tantsu ajaloost ja kultuurilisest taustast. Pärast seminari algab võistlus, kus tantsijad saavad näidata oma oskusi nii Iraagi tantsus kui ka teistes Araabia folktantsudes. Päeva lõpetab vaba lava, kus esinevad festivalile tulnud välismaised ja kodumaised tantsijad.

Tantsufestivali korraldaja Berit Aicha Vill:“Laupäeval toimub suur festivali galakontsert Lindakivi Kultuurikeskuses, kuhu ootame kõiki huvilisi. Esinevad tantsijad üle maailma: Rootsist, Ukrainast, Soomest, Lätist ja Leedust. Kaugemalt on tulijaid isegi USA-st, Mehhikost ja loomulikult Iraagist! Õhtu tipphetkeks on elavat muusikat esitav bänd Aram Al Fahad Iraagist, kelle repertuaaris on nii Iraagi kui ka teiste araabiamaade muusikat.

Festivali galakontsert „Armastuskirjad Inannale“ on heategevuslik kontsert, mis on pühendatud Iraagis elavate mustlaste kooli taasavamisele.

Head Uudised GoodNews