1. Avaleht
  2. Film
  3. Täna algab välifilmifestival Lasnakino
Täna algab välifilmifestival Lasnakino

Täna algab välifilmifestival Lasnakino

Festival Lasnakino avatakse täna kell 20:30 sõjadraamaga „Farsi tunnid“ (Saksamaa, Venemaa, Valgevene, 2020), mille linastus toimub Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi staadionil.

Vadim Perelmani lavastatud filmi peategelane, juudi päritolu belglane Gilles satub okupeeritud territooriumile pärast seda, kui 1942. aastal Wehrmachti armee vallutab peaaegu kogu Euroopa. Järjekordse haarangu ajal satub ta Saksa sõdurite kätte, kes saadavad ta koonduslaagrisse. Kuulnud juutide saatusest sellistes laagrites, otsustab Gilles öelda, et on iraanlane. Esialgu töötab plaan suurepäraselt, kuid peagi kutsub koonduslaagri peakokk Klaus ta enda juurde. Klaus kavatseb pärast sõja lõppu Iraani kolida ja seal restorani avada. Kuulnud laagris olevast iraanlasest, soovib ta tema abiga keelt õppida.

Film paneb mõtlema. Film ajab nutma. Veel nädal aega käid selle filmi mõju all. Filmi lõpp on südantlõhestav,” jagab oma mõtteid MTÜ Lasnaidee projektijuht Polina Ljaševa.

4. septembril linastub „Hüvasti, Berliin!” (Saksamaa, Prantsusmaa, 2016) Laagna juurviljaaias ja 5. septembril „Mesi peas” (Saksamaa, 2014) Lasnamäe spordikompleksis. Linastumiskohtades on istekohad. Korraldajad soovitavad kaasa võtta pleedid või padjad, et nautida vaatamist võimalikult hubaselt. Vihmase ilmaga tasub kaasa võtta vihmamantlid, kuid mitte vihmavarju, et mitte segada teisi vaatajaid ekraani nägemast.

„Sel aastal eemaldume tavapärasest linastusskeemist, mille kohaselt enne filmi toimus arutelu. Seda asendab põnev filmiviktoriin auhindadega kohalikelt elanikelt ja ettevõtjatelt,” selgitab Polina.

Igale linastusele on saadaval ainult 100 piletit. Tulu kasutatakse Lasnamäe arendamiseks. Lasnaidee korraldab Lasnakino Saksamaa Liitvabariigi suursaatkonna ja Lasnamäe linnaosa valitsuse toel.

Head Uudised GoodNews