1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Täna alustab Kanal 2 rännusaate “Kolm naist karavanis“ uus hooaeg
Täna alustab Kanal 2 rännusaate “Kolm naist karavanis“ uus hooaeg

Täna alustab Kanal 2 rännusaate “Kolm naist karavanis“ uus hooaeg

Täna kell 20 alustab Kanal 2 rännusaate „Kolm naist karavanis“ uus hooaeg, mis viib vaataja koos kolme kange Eesti naisega metsikule karavaniseiklusele talvisele Islandile. Eeva Esse ja Carola Madisega seikleb seekord kaasa multitalent Kristel Aaslaid.

Päevavalgust on vähe ja kogu aeg on kiire, sest eesmärk on Islandile ring peale teha ja parimad kohad ära näha. Valget aega on reisi alguses 6,5 tundi, aga lõpuks vaid 5 tundi ehk siis sõna otseses mõttes aeg pudeneb käest.

Võrreldes saate esimese hooajaga, kus rännati ringi suvisel Saksamaal, on naiste sõnul karavaniolme märkimisväärselt raskendatud. „Kui me arvasime, et eelmine kord olime kõik juba selgeks saanud, siis karavan üllatab taas,“ jagab Carola Madis muljeid.

Ilma- ja teedehoiatusi tuleb Islandil jälgida pidevalt, kuna sõita pole lubatud, kui tuul on üle 15 m/s.

„Paar päeva oli meil selline olukord, et oli aja peale tormi eest põgenemine ja teedeolud olid nii kehvad, et reaalselt oli hirm teelt välja lennata,“ meenutab Carola Madis.  „Lisaks on ilmastikuolud väga muutuvad ja tavapärane on see, et teed suletakse kehva ilma tõttu ja inimesed jäävad lõksu, kus iganes nad parasjagu on. Oleme siiani kogenud juba ka selle aasta kõige külmemat ilma, tuisku, horisontaalset vihma, tormituuli, aga on ka vedanud päikesepaistega,“ lisab ta.

Kui eelmine kord oli probleeme sellega, et karavaniplatsid olid täis ja ruumi nappis, siis seekord on Eesti naiste seltskond Carola Madise sõnul enam-vähem ainsad hulljulged, kes ilmastikku trotsides talvel karavaniga Islandil ringi reisivad: „Meil läks kahel ööl soojus ära karavanist eri põhjustel ja me ärkasime üles arktilises külmas, nii et ellujäämiskursus oli seal korduvalt.“

Island võib olla päris ohtlik koht, kui ennast oludega kurssi ei vii ning ettevaatamatus võib lõppeda fataalselt. Isegi alles kaotas üks naine hooletuse tõttu oma elu. Ja oleme ka ise juhuslikult päästnud mitme turisti elu surmavatest lainetest ja kalju servast allalibisemisest.“

Head Uudised GoodNews