1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Täna “Kaks kanget Indias” – Teet vaimustub Taj Mahalist, Kristjan keeldub elevandi selga ronimast!
Täna “Kaks kanget Indias” – Teet vaimustub Taj Mahalist, Kristjan keeldub elevandi selga ronimast!

Täna “Kaks kanget Indias” – Teet vaimustub Taj Mahalist, Kristjan keeldub elevandi selga ronimast!

Täna kell 20:30 jätkavad Teet ja Kristjan oma India reisi Kanal 2s. Lõpuks on Teet jõudnud oma unistuste sihtkohta – valgest marmorist, kümnete tuhandete vääriskividega kaetud, materialiseerunud armastuse sümboliks nimetatud Taj Mahali templi jalamile.

Rännumehed Teet ja Kristjan lahkuvad Gangese jõe kallastelt Varanasi linnast, kuid enne veel uurivad, millistes tingimustes kogu maailma naiste poolt palavalt armastatud siidisalle tegelikult tehakse. Kui Kristjanile ei valmista mingit probleemi oma kallile kaasale salli valimine, siis Teet istub ja valib tunde, ning lõpuks leiab ikka, et sall, mille Kristjan ostis, sobib tegelikult paremini tema naisele. Kuidas aga teha vahet tõelise siidi ja muu materjali vahel?

Järgmiseks sihtpunktiks meeste kaardil on Teedu lemmikpaik – Agra linn. Just siin on Taj Mahali hauadehitise kompleks, mille lasi oma naise auks ehitada suurmogul Džahan 17. sajandil. Nimelt suri tema naine kui sünnitas paari neljateistkümnendat last. Endine keemiatööstuslinn on tänaseks India üks suurimaid turismiatraktsioone just tänu Taj Mahalile, mida omal ajal ehitas 21 aasta vältel üle 20 000 inimese. 2002. aastal otsustati Taj Mahal kogu keemiatööstuse poolt tekitatud kõntsast puhtaks nühkida ja seda iidsete indialannade näomaski lahusega. Mis oli aga see imekomponent, mis marmori nii läikima lõi?

Teedu ja Kristjani tee jätkub aga Radžastani osariiki. Jaipur – India püha linn – on aga nii roosa, et võtab südame pekslema ja pea ringi käima ka kõige värvilembesemal inimesel. Siin ootab mehi ees eriline katsumus – loksuda elevandi seljas Amer Forte kindluse kõige kõrgemasse punkti. Kristjan aga keeldub looma selga ronimast…

Lõbus “Kaks kanget Indias” on Kanal 2s täna kell 20:30.

Head Uudised GoodNews