1. Avaleht
  2. Melu
  3. Täna saates „Siin Tallinn“: Porto Franco, Tallinna sadam ja pealinna arhitektuuriline tulevik
Täna saates „Siin Tallinn“: Porto Franco, Tallinna sadam ja pealinna arhitektuuriline tulevik

Täna saates „Siin Tallinn“: Porto Franco, Tallinna sadam ja pealinna arhitektuuriline tulevik

Täna kell 21.30 vestlevad ajakirjanik Neeme Rauaga Kanal 11 otsesaates „Siin Tallinn“ pealinna puudutavatel olulistel teemadel abilinnapea Andrei Novikov, Kaubamaja juht Erkki Laugus, sadama juht Valdo Kalm ja arhitekt Johan Tali.

Eestis valitsuse kukkumiseni viinud Porto Franco kaasus – mis reaalselt kohapeal, ehitusplatsil toimub? Kas linnalt taheti althõlma ja allpool turuhinda osta avaliku ruumi kasutamise õigusi? Mis on servituut? Millised on linna ja kinnisvara arendajate suhted? Kui linn müüb ühendusõigusi eraarendajatele, siis mis määrab hinna? On siin korruptsiooni võimalusi? Palume asjad lahti seletada abilinnapeal Andrei Novikovil. Lisaks vaatame millised hakkavad olema linna ja arendaja suhted ja kokkupuutepunktid uuel suurobjektil, Kaubamaja ümberehitusel. Stuudios on Kaubamaja juht Erkki Laugus.

Kuigi Euroopa ja eurotsoon on majandusteadlaste sõnul uue majandussurutise äärel, on firmasid, kus käib jätkuvalt tihe töö. Tallinna sadamas jätkub kaubavoogude liikumine. Sadam ise kasutab koroonaaega jõulisteks arendusprojektideks: valmimas on uus kruiisiterminaal, mis turismi taastudes, lubab Tallinnal paremini vastu võtta veelgi rohkem turiste; oluliselt räägib sadam kaasa ja mängib rolli ka Tallinna kesklinna mereäärse piirkonna väljaarendamisel. Äriettevõttena on sadam pidanud sõna ka aktsionäride ees, makstes mullu eriolukorrale vaatamata ka dividende. Tallinna sadamal läheb seega hästi? Küsime stuudios sadama juhilt Valdo Kalmilt.

Kas ka arhitektuuris vastab tõele tõdemus, et noored on ilmtingimata radikaalid? Kas noored arhitektid soovivad sajandite vanusesse Tallinna rajada midagi enneolematut? Millised on arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ilmas õhus olevad trendid, millega ka Tallinnas peab arvestama? Stuudios selgitab linnaehituse tulevikku arhitekt Johan Tali.

Ajakirjanduslik vestlussaade „Siin Tallinn“ on Kanal 11s täna kell 21.30, kohe pärast kulinaarset reisiseiklust „Gordon, Gino ja Fred ringreisil“.

Head Uudised GoodNews