1. Avaleht
  2. Film
  3. Täna stardib Toidufilmide festival!
Täna stardib Toidufilmide festival!

Täna stardib Toidufilmide festival!

Täna õhtul stardib Toidufilmide festival, mille avaseanss – film “Noma: mu täiuslik torm” – on juba välja müüdud. Kokku linastub kuni pühapäevani Tallinna kinos Sõprus seitse toidumaailma kajastavat põnevat ja visuaalselt nauditavat dokumentaali, reedel toimub eriseanss ka Tartu Elektriteatris.

Lisaks avafilmile jõuavad ekraanile lood mitmest erilisest restoranist – Itaalia vanglas tegutseva gurmeerestorani lugu dokumentaalis “Tere tulemast vanglasse” ja tippkokk Poul Andrias Ziska Gröönimaa ääre-alal avatud maailmatasemel restorani Koks köögipool filmis “Restoran maailma äärel”.

Foto: Toidufilmide Festival

Samuti reisitakse kinolinal tuhande veini maale linateoses “Rioja, tuhande veini maa”, uuritakse ülipõnevat ning visuaalselt nauditavat vetikamaailma filmis “Appi tuleb vetikas!” ning viiakse vaatajad jalutama salapärasesse ning müstilisse seeneuniversumisse dokumentaalis “Ka seened räägivad”. Filmiga “Borš. Salajane koostisosa” tehakse kummardus uskumatult vapratele ja vastupidavatele ukrainlastele, kelle rahvusroaks see maitsev roog on.

“Appi tuleb vetikas”

Toidufilmide festival on Põhja- ja Baltimaades ainulaadne filmifestival, mille edukas debüüt toimus 2019. aasta kevadel. Kvaliteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad publikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused.

valiteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad publikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused.

Festival viib kinopubliku rännakule paikadesse, tipprestoranide tagaruumidesse ja inspireerivate inimeste hingesoppidesse, kuhu muul viisil ei olekski võimalik pääseda. Festivali missiooniks on inspireerida, innustada, teadvustada ning toetada oma tegevusega nii valdkonnapõhist dokumentalistikat kui ka kohalikke tegijaid ja toidukultuuri laiemalt.

Festivali missiooniks on inspireerida, innustada, teadvustada ning toetada oma tegevusega nii valdkonnapõhist dokumentalistikat kui ka kohalikke tegijaid ja toidukultuuri laiemalt.

  • Toidufilmide festival toimub 10.-14. aprillini kinos Sõprus, eriseanss leiab aset ka Tartu Elektriteatris. Filmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega. Filmikava on leitav veebilehel , piletid on müügil kinode kassas ja veebilehel.
  • Festivali toetajateks ja koostööpartneriteks on Stockmann Eesti, Santa Maria, Imagine \\ TBWA, Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, Eesti Kultuurkapital, Haage vesi, Mull ja ETV2.
Head Uudised GoodNews