1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. TANGOFESTIVAL TALLINNAS! Tangofestival toob Tallinna tangomaailma säravad tähed
TANGOFESTIVAL TALLINNAS! Tangofestival toob Tallinna tangomaailma säravad tähed

TANGOFESTIVAL TALLINNAS! Tangofestival toob Tallinna tangomaailma säravad tähed

tangofestival18.-20. septembril toimuval 2. rahvusvahelisel Argentiina tango festivalil „Tango Meeting in Tallinn” tutvustatakse ehedat tangokultuuri ning Tallinna jõuavad auhindadega pärjatud artistid tangomuusika sünnikodust Uruguayst ja Argentiinast.

UNESCO maailmapärandisse kantud Argentiina tango sündis kiiresti kasvavate ja etniliselt kirevate suurlinnade Buenos Airese ja Montevideo äärelinnades 19. sajandi lõpus, sidudes Euroopa muusika ja tantsutraditsiooni (habaneera) Lõuna-Ameerika päritolu milonga  ja Aafrika rütmidega (candombe).

Argentiina tango on Lõuna-Ameerika päritolu  kultuurilise lõimumise loominguline väljendus, milles põimuvad kombed, uskumused, rituaalid ja väärtused. See kannab endas nii melanhoolsusust, võitlusvaimu, ebakindlust kui ka uhkust. Tango on improvisatsioon ja lugu, mis väljendab inimese sisemuses peituvaid emotsioone, jutustades nii kirest ja õrnusest kui ka igatsusest ja kurbusest.

Eesti kultuuriruumis veel vähe tuntud Argentiina tangot tutvustab sel nädalavahetusel toimuv festival Tango Meeting in Tallinn, mille üheks eesmärgiks on anda siinsele publikule võimalus kogeda, kuidas kultuuride kokkupuude võimaldab luua positiivset energiat ning ühendada kogukondi läbi muusika. Tangokultuuri kannavad edasi heliloojad, muusikud, amatöör- ning professionaalsete tantsijate kogukonnad. Argentiina kirjanik  Jorge Luis Borges kirjeldas tangot kui nukrat tunnet, mida on võimalik tantsida.

Tangot kui Eestis veel vähetuntud muusikalist žanri esitleb ehedal kujul 18. septembril kell 21.00 toimuval kontserdil Uruguay tango orkester La Yunta Trio, kelle viimane album „Ni a Placé“ nomineeriti tango sünnimaal Uruguay’s tänavuse aasta muusikaauhindade parima tangoalbumi kategoorias.

Festivali raames toimuval Argentiina tango tantsuõhtul ehk milongal musitseerib laupäeval, 19. septembri õhtul kell 21.00 Nõmme Kultuurikeskuses Quinteto Negro La Boca Argentiinast, kes viib publiku kirglike ja meeldejäävate meloodiatega varasügisesest Tallinnast meelelisse Buenos Airesesse.

Tango töötube viivad 18.-20. septembril läbi rahvusvahelistelt tunnustatud artistid Gastón Godoy (Argentiina) ja Laura Atienza (Hispaania). Tangot tantsima õppides on olulisim improvisatsiooniline liikumine ning oma partneri ja teiste tantsupõrandal olevate paaridega arvestamine.

Piletid on müügil Piletilevis.

Head Uudised GoodNews