1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Tartumaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Katrin ja Aivar Jõgari perekonda
Tartumaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Katrin ja Aivar Jõgari perekonda

Tartumaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Katrin ja Aivar Jõgari perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas eile koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Tartumaal esile tõstetud Katrin ja Aivar Jõgari perekonda Mäksa vallast Veskimäe külast. Konkursile esitati üle Eesti ligi 100 kandidaati, kelle seast tunnustatakse igas maakonnas ühte perekonda.

Katrin ja Aivar Jõgari perekond pälvis tunnustuse tänu aktiivsele panustamisele kogukonna ellu ja isetegevusse. Aivar ja Katrin on olnud aktiivsed laulu-mänguseltsi Helin liikmed aastast 2001. Selts tegeleb laulmise ja näitlemisega ning ilma Jõgariteta oleks seltsi elu palju vaesem.

Jõgarite peres on üles kasvanud kaks last ja seltsi tegemistes lööb kaasa ka peretütar Liina. Perekonnapeal Aivaril on ka mitmeid huvitavaid hobisid: “esimene saemuuseum”, plaadikogu, vanavara jms. Külarahvas arvab, et ei leidu asja, mida Aivari kogus olemas ei oleks. Igapäevaselt töötab Aivar bussijuhina, sõidutades peamiselt koolilapsi õppeasutustesse, üritustele jm. Kuid Aivar ei ole mitte ainult transporditeenuse osutaja, ta on väga tähelepanelik, abivalmis, rõõmsameelne ning lapsevanemad võivad olla kindlad, et nende võsukeste eest kantakse hoolt. Aivarit armastavad ka valla vanurid, sest suvereisile ja teatrisse sõidetakse ikka temaga – Aivariga on lõbus, ta on kannatlik ja hooliv.

Pereema Katrin töötab aga Eesti Maaülikoolis õppejõuna. Kuna külarahvas Katrini tööst väga palju ei tea, kutsutakse teda “putukateadlaseks” ning konsulteeritakse alati, kui aiamaalt leitakse mõni huvitav isend. Varakevadest hilissügiseni tegeleb perekond Jõgar köögivilja kasvatamisega ning aastaringselt peetakse kanu ja kitsi. Suveajal on terve pere hõivatud põllumajandustöödega. Jõgarite köögiviljakiosk ei ole vaid müügikoht, selle juurde kogunevad lähikonna inimesed uudiseid vahetama, Aivari nalju ja Katrini soovitusi kuulama.

Head Uudised GoodNews