1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tarvo Krall hakkab suveteatri produtsendiks
Tarvo Krall hakkab suveteatri produtsendiks

Tarvo Krall hakkab suveteatri produtsendiks

Tarvo Krall on küll varasemalt osalenud etenduste väljatoomises Ajateatri seltskonnas, aga üksi pole seni teatrivankrit vedanud. Nüüd hakkab ta suveteatri produtsendiks. Ta sõnab, et kõik algas eelmisel suvel, kui Eestimaal sattus olema suur kuumalaine ja ta mängis Ohtu mõisa teatritallis lavastuses „Nõid“.

„Vihmameister“ kattus täpset Ohtu teatritalliga

“Ühel hetkel laval olles tundsin, et see kuumus on pagana tuttav. Meenus aastakümneid tagasi nähtud Kaarin Raidi lavastatud „Vihmameister“, mis kattus nii loo, olustiku kui õhustikuga täpselt Ohtu teatritalliga. Ja praktiliselt samal hetkel tabas mind välgulöögina mõte – see lugu tuleb Ohtu mõisas lavale tuua. Lugesin tüki läbi ja veendusin, et mulle „Vihmameistris“ rolli ei ole – aga on võimalus ennast proovile panna hoopis teatriprodutsendina. Varasemalt oli juba olemas MTÜ 1Teater ja nii ma vankri veerema lükkasingi. Minu soov oli, et mängiksid vabakutselised näitlejad ja pigem uued näod – nii näebki laval EMTA 30. lennu värsket lõpetajat, noort ja andekat Hardo Adamsoni
(Voldemar Panso auhinna laureaat 2020) ja oma esimest sammu „suurel laval“ tegevat, hetkel Eesti riiki kaitsvat Erik Hermaküla (2021 VHK teatriklassi lõpetaja). Lisaks vabakutselised Rauno Kaibiainen, Stefan Hein ja Janek Joost. Aga meie pärliks on hoopis Grete Konksi peategelanna, kelle ümber kogu loo tegevus tiirlebki,“ avas Krall 1Teatri tegemiste tagamaid.

Krall lisas, et lugu on hea, kõnetas teda 30 aastat tagasi ja kõnetab ka nüüd. Armastus, unistused, lootused ja nende purunemised – kõik nii inimlik, tuttav ja kaasahaarav.

„Vihmameistri“ lavastab Erki Aule. Muusikaliseks kujundajaks Eesti parim slaid – blueskitarrist Andres Roots, kunstnikuks Karmo Mende ja valguskunstnikuks Rene Topolev.

Õige näidend, mängukoht, näitlejad ja meeskond on õnnistus igale teatriprodutsendile

„Kui on koos õige näidend, õige mängukoht, õiged näitlejad ja lavastusmeeskond – on see õnnistus igale teatriprodutsendile,“ lausus Tarvo Krall ja pidas vajalikuks rõhutada – „Vihmameister” toimub iga ilmaga!”

N. Richard Nash’i „Vihmameister“ jutustab loo pöördelisest kuumast suvepäevast Lizzie Curry elus. Lizzie elab karjafarmis koos isa ja kahe vennaga. Vihma pole sadanud pikka aega, maad laastab põud ja ikaldus. Sama suureks probleemiks on perele kujunenud Lizzie suutmatus endale meest leida. Mõlemal puhul aitaks vaid ime. Kui uksest astub sisse  enesekindel seikleja Starbuck, kes lubab 100 dollari eest vihma tuua, tekib lootus, et imed hakkavadki sündima.

Kas imed sünnivad siis kui neid oodatakse, või siis kui need keegi oodata ei oska? Igal juhul siin loos imed sünnivad ning kedagi teevad need õnnelikuks ja keegi neis pettub.

  • Etendused Ohtu mõisas toimuvad 19., 20., 21., 22., 23., 27., 28., 29. ja 30. juuli, 3., 4., 5. ja 6. august.
  • Piletid müügil Fienta ja Piletilevi lehtedel, samuti on võimalik etendust toetada 1teater.ee kodulehel.

 

Head Uudised GoodNews