1. Avaleht
  2. Film
  3. TASUTA KINOÕHTU I Euroopa kinoõhtu kostitab tasuta filmielamusega
TASUTA KINOÕHTU I Euroopa kinoõhtu kostitab tasuta filmielamusega

TASUTA KINOÕHTU I Euroopa kinoõhtu kostitab tasuta filmielamusega

16. novembril on Artises Euroopa kinoõhtu. Ekraanile tuleb tõeliselt haarav Norra-Rootsi draama “Lootus” ning sissepääs on kõigile tasuta.

16. – 20. novembrini osaleb üle 70 kino Euroopa kinoõhtul (European Cinema Night 2020), et üheskoos tähistada ja tõsta esile Euroopa rikast filmikultuuri.

Kinos Artis tuleb sel puhul taas näitamisele Maria Sødahli autobiograafiline draama “Lootus” (2019). Film räägib 43-aastasest Anjast (Andrea Bræin Hovig), kel avastatakse vahetult enne jõule ajukasvaja, mis jätab halvemal juhul talle elada vaid kolm kuud.

Karm diagnoos sunnib Anjat muuhulgas ümber hindama oma elu ning mõtestama pikaaegset suhet elukaaslase Tomasega (Stellan Skarsgård). Aastatega on paar üksteisest lahku ja sõltumatuks kasvanud – mida teeb armastusega vähidiagnoos?

Nagu kõike muud selles filmis, on väga realistlikult ja usutavalt kujutatud ka Anja ja Tomase suhteid oma ühiste ja mitteühiste lastega ning suurt kimbatust, kuidas emaga toimuvast eri vanuses lastele rääkida. Seega on „Lootus“ psühholoogiliselt väga huvitav, veenev ja haarav vaatamine. Ning kuigi teema on raske, pakub film siiski ka piisavalt helgeid hetki, nalja ja naeru.

Enne kinoseanssi ootavad Artise kohvikus kõiki joogid ja magusad suupisted, filmile järgneb lühike arutelu. Tasuta pileteid saab Artise kassast alates 16. novembrist.

Euroopa kinoõhtu kohta saab rohkem infot siit.

Jälgi üritust ka Facebookis.

Head Uudised GoodNews