1. Avaleht
  2. Film
  3. Toidufilmide Festival: taanlaste kirsivein, baristade maailmameister ja Anthony Bourdain
Toidufilmide Festival: taanlaste kirsivein, baristade maailmameister ja Anthony Bourdain

Toidufilmide Festival: taanlaste kirsivein, baristade maailmameister ja Anthony Bourdain

Septembris toimuv Toidufilmide Festival toob kinopublikuni aasta oodatuima dokumentaalfilmi ”Teetormaja” (“Roadrunner”) tippkokk Anthony Bourdainist, kes kolm aastat tagasi oma käe läbi siitilmast lahkus.

“Juba kolmandat korda toimuva festivali seekordsesse menüüsse kuulub väga mitmetahuline filmivalik, milles leidub midagi sobivat sõna otseses mõttes igale maitsele,” kinnitab festivali üks korraldajatest Helen Saluveer. “Väga suur au on filmi- ja toiduhuvilistele näidata alles juunikuus maailmas esilinastunud dokumentaali “Teetormaja”, mida peetakse üheks Oscari filmiauhindade võimalikuks nominendiks.”

“Teetormaja” peategelaseks on maailmakuulus kokk Anthony Bourdain, kes oli lugematute toidusaadete ja kokaraamatute autor ning võitis silmapaistva tegevuse eest rohkelt auhindu. Film, mis jälgib tema teekonda kokandusmaailma superstaariks, on pälvinud nii kriitikutelt kui ka vaatajatelt seni väga positiivset tagasisidet.

Lisaks on filmiprogrammis dokumentaalid “Kohvikangelased” (“Coffee Heroes”) baristade maailmameistritiitli võitnud Agnieszka Rojewskast, “Arzak alates 1897” (“Arzak sinze 1897”) maailma ühest parimast restoranist Arzak, “Kirsivein” (“Cherry Tale”) taanlaste kirsiveini valmistamise teekonnast, “Ottolenghi ja Versailles’ koogid” (“Ottolenghi and the Cakes of Versailles”) tippkoka Yotam Ottolenghi projektist maailma parimate kondiitritega ja mitmed muud filmid. Kokku saab nädala jooksul kinos vaadata kaheksat viimastel aastatel valminud linateost.

Festival toimub 9.-15. septembrini kinos Sõprus, eriseansid leiavad Saaremaa Toidufestivali raames aset ka Kuressaare Thule Kinos. Piletid on alates tänasest müügil. Filmid linastuvad ingliskeelsetena või ingliskeelsete subtiitritega.

Festivali toetajateks ja koostööpartneriteks on Paulig, Santa Maria, Stockmann, Saaremaa Toidufestival ja Saaremaa vald. Festivali korraldab MTÜ Food Film Festival.

Head Uudised GoodNews