1. Avaleht
  2. Film
  3. TREILER! Kinodesse jõuab tragikomöödia “Puu all”
TREILER! Kinodesse jõuab tragikomöödia “Puu all”

TREILER! Kinodesse jõuab tragikomöödia “Puu all”

Põhjala vulkaanisaarel lahtirulluv tragikomöödia “Puu all” sõidutab kõigepealt inimsuhted puusse ja talutab siis vaataja läbi naerma ajavalt lämmatava väikekodanluse, millest väljapääsu ei paista kusagilt – lohutusest rääkimata.
Tegemist on “Jäärade” režissööri Hafsteinn Gunnar Sigurðssoni uue filmiga, milles on kaadrisse püütud erakordselt suur kogus ilusat Islandi suve.

Pilvisuse asemel varjutab seda paraku aga sünkmust perekonnasatiir.

Nimelt viskab Agnes kodust välja enda mehe Atli ja keelab tal suhtluse tütre Ásaga – siiski mitte päris niisama, vaid pärast seda, kui on tabanud Atli vaatamas enda eksiga salvestatud pornokat. Nii kolibki Atli oma vanemate juurde kahepereelamusse, kus tõeline jama alles algab, sest kaksikmaja teist poolt asustavate naabrite verandat varjutab Atli vanemate suur ja ilus puu.

Ja lamamistoolil peesitav jäärapäine naabrinaine, kelle laupäevaidülli see puu häirib, ei nõustu enda päevitusaset millimeetrigi võrra liigutama.

Pilkudesse koguneb viha, sõna raksatab raevuks ja kellelegi ei meenu võimalus omavahel milleski mõistlikult kokku leppida. Naabrivaen kogub pöördeid – lõhutakse vara, paigaldatakse turvakaameraid ja koduloomad kaovad salapäraselt.

Islandlaste põikpäisus avaneb halastamatus kõverpeeglis, mis paisutab vaikselt alanud väiklustormi korralikuks rajuks. Selle kõige epitsentris on Steinþór Hróar Steinþórssoni kehastatav Atli, kes ei saa enam millestki aru – kõik algas ju ainult mingist tühisest seksivideost ja ta ainus soov on oma tütar lihtsalt tagasi saada. Lõpuks keerab Atli puu all istudes endale džoindi ja leiab selle, mis filmist tolle hetkeni täiesti puudu on olnud – rahu.

Lakkamatult punast veini libistava ema Inga rollis särab Edda Björgvinsdóttir, kelle kehastatav sisemiselt kivinenud raudnaisekarakter jääb alati kõigutamatuks.

Kitsarinnalisuse laupkokkupõrge iseendaga võtab korraliku saaga mõõtmed ja hävitab enda ümber kõik. Nagu vulkaanipurse.

Netop Filmsi toodetud linateos valmis Islandi ja Prantsusmaa koostöös, kestab 89 minutit ja kannab originaalpealkirja “Undir trénu”.

Kõikides Eesti kinodes alates 16. veebruarist.
Filmi levitab Estinfilm.

Head Uudised GoodNews