1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. TREILERID! Ah et läheks jõuluajal kinno! Aga mida vaatama?
TREILERID! Ah et läheks jõuluajal kinno! Aga mida vaatama?

TREILERID! Ah et läheks jõuluajal kinno! Aga mida vaatama?

Ah et läheks jõuluajal kinno! Aga mida vaatama? Ikka seda, mida sisehääl vaatama kutsub! Siin on mõned filmisoovitused.

Eia jõulud Tondikakul” on seiklusrikas laste jõulufilm 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Ülipopulaarsete multikate “Mina, supervaras” ja “Lemmikloomade salajane elu” looja, animatsioonistuudio Illuminationi uus animafilm “Grinch” põhineb Dr. Seussi armastatud jõuluklassikal.

Kauni Kesseküla servas kõrges kaljukorteris elab koos oma ustava abilise Maxiga härra Grinch – suur roheline pehmekarvaline tüüp, kes on paraku hirmus pahatujuline ja küüniline kiusupunn. Mis küll Grinchi torssis meele põhjuseks on? Muidugi lähenevad jõulud! Rõõmupühad täis lusti ja laulu on üksildase Grinchi jaoks piin, mis piin. Nii otsustabki Grinch, va paharet, varastada Kesseküla jõulud. Ettevõtmine on suur ning plaan keeruline, asjad lähevad nii ja naa ning nalja saab rohkem kui Grinchile meeldiks. Õnneks elab Kessekülas aga üks väike tüdruk, kel jõulutunne südames on nii suur, et päästetud saavad nii pühad kui ka Grinch ise.

Lavastaja James Wani märulist kubisev seiklusfilm “Aquaman” toob ekraanidele üüratu ja visuaalselt hingematva seitsme mere veealuse maailma. Peaosa kehastab Jason Momoa. Filmis paljastub poolenisti inimese ja poolenisti atlantislase Artur Curry pärinemislugu, kui teda ootab ees elu suurim seiklus, mis sunnib teda leppima oma olemusega ja avastama, kas ta ära teeninud õiguse olla see, kelleks sündis – kuningas.

Igal suurel kangelasel on oma lugu ning see südamlik ja suurejooneline seiklusfilm “Bumblebee” räägib autobot Bumblebee oma. On aasta 1987 ning jooksus olev Bumblebee otsib varjupaika planeedil Maa ühes California rannalinnakese romulas. Kohalik tüdruk Charlie, kohekohe 18-aastaseks saav noor tehnikafänn, leiab kollase ja väga räsitud väljanägemisega Volkswageni põrnika ning nurub selle romulavahilt endale sünnipäevakingiks. Kodugaraažis autot putitades avastab Charlie, et on saanud kingituseks midagi märksa enamat, kui vahva vana käula. Põrnikaks moondunud haavatud Bumblebee reedab oma tegeliku olemuse ning tüdruku ja kollase transformeri vahel sünnib purunematu sõprus.

Hoogne muusikaline muinasjutt “Mary Poppins tuleb tagasi” on järg 1964. aasta legedaarsele kogupereloole, mida pärjati 5 Oscariga.

Mary Poppins (Emily Blunt) on peaaegu ideaalne lapsehoidja, kes suudab ka kõige tüütumad kodutööd muuta unustamatuks seikluseks, leides alati selle vajaliku suhkrutüki, mis pipratera magusaks teeb. Pärast aastatepikkust eemalviibimist naaseb Mary Londonisse, sest täiskasvanuks saanud Banksi pere lapsed Michael (Ben Whishaw) ja Jane (Emily Mortimer) vajavad hädasti abi. Sellest saab alguse hoogne seiklus, mida jääb mäletama terve London.

Traditsiooniline aastavahetuse hittkomöödia “Viimased jõulupuud” on tagasi kinoekraanidel, kuid seekord viimast korda. Kui 2010. aastal linastus esimene film «Jõulupuud», ei osanud keegi arvata, et see osutub nii edukaks. Nüüd ootavad kõik filmisõbrad enne igat aastavahetust järjekordse filmi linastust.

Filmi viimases osas astuvad üles nii uued tegelased kui toimub kohtumine vanade tuttvate Borisi (Ivan Urgant), Ženja (Sergei Svetlakov), lumelaudur Dimaga (Aleksander Golovin) ja tema parima sõbra Griša (Aleksander Domogarov jr), onu Jura (Dmitri Nagiev), Andrei (Daniil Vahrušev), tema ema (Jelena Jakovleva) ja Lumehelbekese Marinaga (Julia Aleksandrova).

Boriss saab teada, et tema hea sõber Ženja kavatseb oma perega kolida Jakuutiasse. Kõige hullem on see, et Borissil on kõigest paar päeva, tõestamaks sõbrale, kui väga ta temast hoolib ja et Ženja ümber veenda. Aasta eest sünnitanud Lumehelbeke Marina peab aastavahetuse vastu võtma üksiku vanataadiga, kellest ei hooli enam sõbrad ega sugulased. Isegi vanataadi pahur iseloom ei hirmuta Marinat, sest Lumehelbeke on ju kohustatud hoolitsema üksiku vanataadi eest…

Laste poolt armastatud Lotte-lugude kolmandas filmis “Lotte ja kadunud lohed” saab vahva koeratüdruk Lotte endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

Selleks kulus küll kümme aastat, kuid lõpuks ometi on komöödia unistustetiim Will Ferrell ja John C. Reilly taas kinoekraanidel ammu oodatud filmiga “Holmes ja Watson”.

Etan Coeni („Ole tugev!“) kirjutatud ja lavastatud film on hirmnaljakas austusavaldus igikestvatele ja populaarsetele Sir Arthur Conan Doyle’i tegelaskujudele. Geniaalse detektiivi Sherlock Holmesi rollis on Will ja John kehastab talle alati truud abilist dr Watsonit. Staaridest kubisevas loos mängib Ralph Fiennes suurimat kurikaela Moriartyt, Kelly Macdonald majapidajat pr Hudsonit, Rebecca Hall glamuurset dr Grace Harti ja Rob Brydon Scotland Yardi juhti inspektor Lestrade’i.

Head Uudised GoodNews