1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. TV3 SÜGIS I Suur paroodiashow, uued ajakirjanduslikud sarjad, reisi-, jutu-, kodu- ja muutumissaated
TV3 SÜGIS I Suur paroodiashow, uued ajakirjanduslikud sarjad, reisi-, jutu-, kodu- ja muutumissaated

TV3 SÜGIS I Suur paroodiashow, uued ajakirjanduslikud sarjad, reisi-, jutu-, kodu- ja muutumissaated

Algav telesügis toob rahva TV3 vaatama, sest põnevaid üllatusi jagub kogu perele nii uute kui ka juba tuttavate teletegijate seltsis.

Kas teadsid, et „Su nägu kõlab tuttavalt“ jõudis esmakordselt TV3 vaatajateni 2013. aasta kevadel? Foto: TV3

Sügishooaja kõige suurem show ja ühtlasi parim tujutõstja on pühapäevaõhtune „Su nägu kõlab tuttavalt“, kus südameid hakkavad vallutama uhked paroodianumbrid, haarav muusika ja mõnus nali.

Seni Eestimaa väikesaartel seigelnud „Kilu seljakotis“ muudab sel sügisel kurssi. Foto: TV3

Meelt lahutavad ka reedene rõõm ehk pöörase kolmikuga „Kolmekas“ ning vahvad reisisarjad: Kaukaasias seiklevad kaks kanget Teet Margna ja Kristjan Jõekalda, Kariibidele kutsub „Kilu seljakotis“ koos Eero Reinuga ning lastega põrutavad väljakutsetest pakatavale puhkusele isad Marek Lindmaa ja Rait Hutrov.

„Kolmekas“ on lõbus ja hoogne teleshow, mis paneb töönädalale rõõmsa reedeõhtuse punkti. Foto: TV3

Igaõhtuse TV3 uudistesaate kõrval on ajakirjanduslikus žanris olulisel kohal ka täiesti uus sari „Ukraina lood“, kus Marek Lindmaa viib vaataja otse sõjaaja argiellu.

“Ukraina lood” on telesügise kõige tõsisem teekond. Foto: TV3

Endise teravuse ja päevakajalisusega jätkavad „Laser“ ja Marii Karell, Marek Lindmaa ja „Sotid selgeks“, „Raport“ ja Allan Muuk, „Märgatud Eestis“ ja Taavi Libe. Tarkusekuu auks alustab „Kahevõitlus“ uut hooaega kooliõpilaste erisaadetega ning selle juht Kristjan Jõekalda ootab jätkuvalt ka rooside sõtta ja raharatast keerutama. Uue peategelaste kolmiku südikat toimetamist näeb „Kättemaksukontori“ 31. hooajal.

Legendaarne „Kättemaksukontor“ alustab 31. hooaega. Foto: TV3

Naeru pugistama panevad nii „Alo“ kui ka „Võimalik vaid TikTokis“. Hanna Martinsoni juhtimisel alustab täiesti uus ja juba enne eetrit ohtralt elevust tekitanud „Minu IKEA kodu“ ning Ženja Fokini eestvedamisel saab osa muutumissaatest. Septembri avanädalal on kõik oodatud jälgima „Tunnikontrolli“ ning uuest TV3 telehooajast saab hoogsa ülevaate erisaates „Sügis Kolmes“. Loomulikult jätkuvad seriaalisõprade poolt armastatud „Kirgede torm“, „Del Monte pärand“, „Sajandi armastus“ ning ka nädalalõpulemmik „Midsomeri mõrvad“.

TV3 ja IKEA koostöös jõuab sel sügisel esmakordselt vaatajateni sisustussaade „Minu IKEA kodu“. Foto: TV3

KINO3 filmiprogrammis on palju köitvat vaatamist kogu perele nii kodu- kui ka välismaalt. Juba septembris panevad silma särama mitmete komöödiate tele-esilinastused: eestimaine „Vaba raha“ ning maailmakuulsate „Doktor Dolittle“, „Plahvatuslik pulmapidu“, „Johnny English“ filmid jpm.  Värvi lisavad värsked kodumaised dokumentaalid, näiteks juba 6. septembril on eetris KolmeDok „Mees nimega Ant Nurhan“.

  • TV3 UUDISED alates 2. septembrist igal õhtul kell 19.00. TV3 uudistetoimetus võtab päeva kokku iga päev kell 19.00. Argiõhtuse uudistetunni sisse mahuvad olulised sündmused nii kodu- kui ka välismaalt ning ilmateade ja erirubriigid.
  • ERISAADE! SÜGIS KOLMES esmaspäeval, 2. septembril kell 20.00. Kolm on seltskond ja seltskond armastab melu. TV3 sügiskava toob vaatajateni nii melu, naeru kui ka tõsiseid sissevaateid argiellu. Jüri Pootsmann viib vaataja telesügise telgitagustesse ja kergitab saadetelt saladusloori. Igal juhul – kõik näod kõlavad sel sügisel tuttavalt!
  • UUS! TUNNIKONTOROLL 02.-06. septembril kell 18.30. Tarkusekuu alguse auks jõuab eetrisse üks tõeline tele-tunnikontroll, milles osalevad tavalised inimesed tänavalt, kes hakkavad testima, kui palju tarkust neil kooliajast meeles on. Hindeid ei panda, küll aga saavad mängijad õigete vastuste eest rahalise preemia. Lõbusat mälumängu veab Jüri Pootsmann.
  • UUS! KÕIGE PAREM SÕBER teisipäeval, 3. septembril kell 20.00. Tuuli-Ann Freienthali juhtimisel jõuab eetrisse südamlik erisaade, kus lahti rulluvad lood, mille taga on loomade tingimusteta armastus, mis võib muuta maailma.
  • UUS HOOAEG! SU NÄGU KÕLAB TUTTAVALT alates 06. oktoobrist pühapäeviti kell 19.30. Telesügise suurim show on „Su nägu kõlab tuttavalt“, mis vaimustab muusikaliste paroodianumbritega nii suuri kui ka väikeseid vaatajaid. Uus hooaeg toob rahva ette kaheksa andekat staari, kelle vaimukaid ja üllatusrohkeid etteasteid hindavad muhedalt asjatundlikud kohtunikud. Esile tõstmist väärib selle formaadi heategevuslik osa, sest iga saate võitja saab annetada 1000 eurot ning hooaja võitja 10 000 eurot just talle sobivaks heategevuseks. Suurshow „Su nägu kõlab tuttavalt“ jõudis esmakordselt TV3 vaatajateni 2013. aasta kevadel ning selle võitis Evelin Võigemast; teise hooaja 2013. aasta sügisel Koit Toome; kolmanda hooaja 2014. sügisel Mart Müürisepp; neljanda hooaja 2015. aasta sügisel Juss Haasma; viienda hooaja 2016. sügisel Kalle Sepp; kuuenda hooaja 2017. aasta sügisel Valter Soosalu. Lisaks oli 2018. aasta sügisel eetris näosaate kuldne hooaeg, mille võitis Saara Pius; 2019. aasta sügisese erihooaja „Su nägu kõlab varsti tuttavalt“ võidu pälvis Madis Arro. Näosaadet on juhtinud Mart Sander, Märt Avandi ja Sander Rebane. Põhikohtunikeks on olnud Tanja Mihhailova-Saar, Andrus Vaarik, Olav Osolin, Mart Juur ja Mait Malmsten. Läbi hooaegade on „Su nägu kõlab tuttavalt“ toetanud SA Kiusamise vastu, Eesti Vähiliitu, Laste ja Noorte Kriisiprogrammi, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi, MTÜ Meelespea jpt heategevuslikke ettevõtmisi.
  • UUS HOOAEG! KOLMEKAS alates 13.09 reedeti kell 21.00. „Kolmekas“ on lõbus ja hoogne teleshow, mis paneb töönädalale rõõmsa reedeõhtuse punti. Saates võetakse läbi huumori ja põnevate vaatenurkade ette teemad, mis eestlastele korda lähevad ning külla kutsutakse inimesi, kes on alati inspireerivad. Saadet vürtsitavad elav muusika ning humoorikad sketšid ja mängud, mis ka kõige tõsisema televaataja näole muige toovad. „Kolmeka“ juhid Grete Kuld, Andres Puusepp ja Jürgen Pärnsalu moodustavad heas mõttes pöörase trio.
  • UUS! KAKS KANGET KAUKAASIAS alates 5.09 neljapäeviti kell 20.00. Kahe Kange juubelihõnguline kümnes seiklus viib legendaarsed reisisellid Kristjan Jõekalda ja Teet Margna Kaukaasiasse, kuhu tegelikult plaaniti sõita juba paari aasta eest. Seekord ootavad avastamist Aserbaidžaan, Gruusia ja Armeenia. Koos meeste vana sõbra Tiit Pruuliga võetakse ette värvikas seiklus, kus imetletud saab loodust, kultuuri ja ajalugu ning nauditud maitsvat sööki-jooki. Teet ja Kristjan saavad ise hatšapurit ja kebabi valmistada, baklava valmistamist jälgida ning veinimõisas viinamarju noppida. Reisisellid proovivad ära kohaliku puskari ehk tšatša, tutvuvad ööeluga ning on tunnistajateks ka konfliktidele, kuhu sekkub koguni politsei. Diplomaatilised ja suhtlusoskused, mida Teedul ja Kristjanil on aastatega ohtralt kogunenud, lähevad igal juhul käiku. Kindel on see, et reisiseiklus pakatab naljast, lustist ja põnevatest kohtumistest – nagu ikka, kui Kristjan ja Teet üheskoos maailma avastavad!
  • UUS! KILU SELJAKOTIS KARIIBIDEL alates 06.09 reedeti kell 20.00. Seni Eestimaa väikesaartel seigelnud „Kilu seljakotis“ muudab sel sügisel kurssi, põrutades   Eero Reinu juhtimisel mitme tuhande kilomeetri pikkusele rännakule üle Atlandi ookeani, et uurida Miamit ning imelisi saari Kariibi meres. Sihtkohtadeks on Bahama, Haiti, Jamaica ning pisikesed erasaared. Miamis tekitavad elevust värvikas Kuuba linnaosa, kuulsad Everglades’i soo alligaatorid ning Miami Beach, kus ujub ka maailmakuulus Eesti merineitsi. Reis jätkub Bahama pealinnas Nassaus eriliste roogade ja kohalike vaatamisväärsustega tutvudes. Põnev sihtkoht on kodusõja küüsis vaevlev Haiti rannakuurort, mille veemõnusid nautivaid turiste valvavad automaatidega turvamehed. Avastamisrõõmu pakub Jamaica sadamalinn Falmouth, kus ootab kunstnik ja reggae-mees Tarrvi Laamann. Nagu ka Tarrvi, aitavad kogu seiklust alati meeleolukamaks muuta eestlased, keda on tõesti igas sadamas, kus „Kilu seljakotis“ peatub. Kuumale seiklusele viib Kilu-seltskonna Royal Carribeani kruiisilaev Oasis of the Seas. Tegemist on ühe kõige luksuslikuma alusega, mida Royal Carribeani laevastikust leida võib. Laev on ligi 400 meetrit pikk ning Tallinna kai äärde seisma jäädes varjutaks see ilmselt meie kauni kilukarbi panoraami. Laevale kogunenud Eestis ja välismaal elu sisse seadnud kaasmaalased korraldavad suurejoonelisi pidustusi ühislaulmiste, õhtusöökide ning mini laulu- ja tantsupeoga, mis on kogu ettevõtmise kulminatsiooniks. Märt Agu ja Veronika Portsmuthi koostöös sündiv show toob heldimuspisara silma ja paneb jala tatsuma.
  • UUS! PUHKUS ISADEGA alustab oktoobris. On aeg tõestada, et kui isad lastega reisile lähevad, saavad nad sellega suurepäraselt hakkama…või siis vähemalt meeldejäävalt! Just sellise vahva väljakutse – seigelda lastega Eestis, Soomes, Rootsis ja Taanis – võtavadki vastu Marek Lindmaa ja Rait Hutrov, kes on siiani tuntud maailma ühe kõige ekstreemsema ellujäämisvõistluse osalejatena. Kas aga Kanada metsikus looduses 1600-kilomeetrise veemaratoni läbinud mehed tulevad toime ka laste kantseldamisega ilmas ringi rännates? See selgub uues vahvas sarjas, kus issid pakivad kokku kotid ja lahkuvad mugavustsoonist koos parima seltskonnaga, kuhu kuuluvad 5aastased Isabel ja Mara Mie, 8aastane Saara Eimi ja 11aastane Karl Villiam.
  • UUS! UKRAINA LOOD alates 10.09 teisipäeviti. Ukraina sündmused on otseselt ja kaudselt puudutanud kõiki eestlasi. Kui palju me aga tegelikult teame, mis Ukrainas toimub? Näeme küll iga päev uudiseid purustatud majadest ja sõjatehnikast ning kuuleme põgenikelt lugusid sõjakoledustest, mis tekitab mulje, et selline ongi Ukraina täna. See kõik on aga vaid osa päriselust, sest sõda haarab 20% riigi territooriumist ning tasub uurida, kuidas elab ülejäänud 80% Ukrainast, kus väljakutsed on eelkõige majanduslikud. Kuna paljud inimesed on välismaale pagenud, peavad kohalejäänud topelt pingutama, et elu jätkuks. Marek Lindmaa juhtimisel valminud saatesari jutustab neist Ukraina kangelastest, kellest siiani on väga vähe räägitud – kogukonna liidritest, kes ennastsalgavalt Ukraina elu edendavad. Nad on talunikud, töölised, koolidirektorid, ettevõtjad, tehaste juhid, vallavanemad ja paljud teised, kellele kodumaa Ukraina saatus on kõige olulisem.
  • UUS HOOAEG! KAHEVÕITLUS alates 09.09 argipäeviti kell 18.30. „Kahevõitlus“ on saade, mida on põnev mängida nii võistlejana stuudios kui ka vaatajana kodus teleri ees. Saade on rahvalik, meeleolukas ja mõnusa tempoga ning igati jõukohaste mälumänguküsimustega, millel on alati ka vastusevariandid. Saates on vastamisi kaks mängijat, õigesti vastanu saab jätkata kuni eksimuseni, ent alati võib taktikalise lisavõimalusena vastamiskorra ka konkurendile loovutada. Mängu juhib Kristjan Jõekalda, kel on selleks sügiseks varuks põnev uudis – nimelt saavad uue hooaja alguse erisaadetes kaasa lüüa ka kooliõpilased!
  • UUS! MINU IKEA KODU alustab oktoobris. TV3 ja IKEA koostöös jõuab sel sügisel esmakordselt vaatajateni sisustussaade „Minu IKEA kodu“. Seitse Eesti peret saavad asjatundjate abiga oma kodu ühele ruumile täiesti värske ja hubase ilme. Lisaks jõuab eetrisse ka erisaade, kus muutuse läbib ühe ettevõtte kontoriruum. Saade tõestab, et nutikalt lihtsaid vahendeid ja häid ideid kasutades on võimalik teha iga kodu veelgi hubasemaks, funktsionaalsemaks ja mugavamaks paigaks. Saatejuhiks on särav ja hakkaja lauljast suunamudija Hanna Martinson, kelle eestvedamisel sünnib ka „Hanna nipinurk“.
  • UUS! ALO alates 09.09 esmaspäeviti kell 21.00. Kodumaise telesarja „Alo“ uus hooaeg on põnev, julge, naljakas ja südamlik ning tekitab positiivset sõltuvust. Värske lugu saab pöörase alguse firmabändide konkursiga ning lõpeb ettevõtte auditiga, mis toob välja Viljo salajas hoitud sahkerdamised ja peidetud valupunktid.  toimuvad sündmuste keerised on ootamatud nii vaatajatele kui ka tegelastele endile. Alo isa proovib kaotatud aega tasa teha, luues südamliku ja liigutava kõrvalloo, samal ajal kui Guido on sukeldunud uue ajastu tehnoloogilistesse lahendustesse, mis lubavad finantsvabadust. Viljo hüppab paati ja on juba ette rikas. Lavastaja Tanel Toom teeb esinduses Škoda reklaami, mis kisub sisepinged tormiliseks. Bambergid sooritavad tervistkahjustava Guinnessi rekordi ning Erki toob mängu salapärase blondi. Hooaja lõpp muudab Viljo elu täielikult ja paneb Alo suurte ja elufilosoofiliste küsimuste ette. Kas see kõik õnnestub? „Alo“ kolmas hooaeg saab värske ja noorusliku lihvi ka tänu kolmandale režissöörile, kelleks on Franz Malmsten. Seni näitlejana tuntud noor andekas mees teeb lavastajana oma teledebüüdi.
  • UUS HOOAEG! KÄTTEMAKSUKONTOR alates 05.09 neljapäeviti kell 21.00. Legendaarne „Kättemaksukontor“ on alustamas 31. hooaega, mis on uudistest, seiklustest ja üllatustest pungil. Värsketes osades löövad Lumi-Lee (Amanda Hermiine Künnapas) kõrval kaasa uued tegelased – Barbara (Elisabet Reinsalu) ning Madis (Märten Metsaviir). „Kättemaksukontor“ on poliitiliselt ebakorrektne, musta huumoriga vürtsitatud, sooliselt kallutatud, vägivaldne ja ebausutav krimikomöödia, kus kõik sarnasused ja kokkulangevused on tahtlikud ning mille vaatamisega võivad kaasneda kõrvanähud, mis lõppkokkuvõttes viivad õnneliku lõpuni.
  • UUS HOOAEG! LASER alates 10.09 teisipäeviti kell 20.30. Marii Karelli juhtimisel innustab ajakirjanduslik „Laser“ teekonnal paremasse maailma, kajastades teemasid, mis kõigile päriselt korda lähevad. Ikka päevakajaline, terav, kasulik ja inspireeriv! Kõik, kes „Laserit“ vaatavad, teavad, mis on järgmise päeva tähtsaimad jututeemad!
  • UUS HOOAEG! MÄRGATUD EESTIS alates 09.09 esmaspäeviti kell 20.00. Taavi Libe jätkab sügisese Eestimaa avastamist, kohtudes toredate, põnevate ja eriliste Eestimaa inimeste ning nende eluliste lugudega. Igapäevategemiste ilu ja valu rullub lahti ausalt ja ehedalt, vürtsiks taavilibelik muhe huumor.
  • UUS HOOAEG! SOTID SELGEKS alates 10.09 teisipäeviti kell 20.00. Marek Lindmaa on jätkuvalt valmis eestimaalaste muresid ära kuulama ja probleemidele lahendusi otsima. Nõnda tõestabki „Sotid selgeks“, et valel on lühikesed jalad ja ülekohus ei seisa kotis, aidates tõel ja õiglusel taas võidutseda.
  • UUS HOOAEG! RAPORT alates 02.09 esmaspäeviti kell 21.00. Allan Muuk jätkab krimisaatega „Raport“, kus tehakse kokkuvõte nädala olulisematest krimisündmustest ja -teemadest, jagades juhtunu kohta lisakommentaare, kuid selle kõrval heidetakse pilk ka krimiajalukku, et tuua tuntud kohtulood eetrisse igakülgse analüüsiga.
  • UUS HOOAEG! VÕIMALIK VAID TIKTOKIS alates 04.09 kolmapäeviti kell 21.00. Lõbusas saatesarjas „Võimalik vaid TikTokis” on Erkki Sarapuu missiooniks luua televaatajatele hea tuju, vahendades meeleolukaid hetki elust enesest. Valitud videoklipid on oma eheduses kohati nii üllatavad, et kaine mõistusega neid seletada ei suudagi. Seega tasub lihtsalt vaadata, imestada, imetleda ja Sarapuu vaimukaid kommentaare nautida.
  • SUUR LOTOKOLMAPÄEV. ROOSIDE SÕDA kolmapäeviti kell 20.00.  Telemängude lõbusaimat vastasseisu saab jätkuvalt jälgida mõnusalt kodudes ja ise kaasa mängides, sest „Suur lotokolmapäev: Rooside sõda“ jätkub ikka kolmapäevaõhtutel. Kristjan Jõekalda juhtimisel jõuavad tele-ekraanidele korraga nii vahva peremäng kui ka Eesti suurimate lotovõitude sünnid!
  • UUS! PARIM VERSIOON ISEENDAST alustab novembris. Öeldakse, et ainus kindel asi siin elus on see, et kõik muutub, ja iga muutus loob omakorda vajaduse järgmisi läbi viia. Uues saatesarjas „Parim versioon iseendast“ saavad kuus inimest võimaluse asjatundjate toel teha oma elus muutus, mida omal jõul ei oskaks ega suudaks. Olgu see siis kaalu langetamine, hammaste parandamine, juuste ravi või paljud muud füüsilist vormi puudutavad detailid, mis mõjutavad oluliselt ka vaimset heaolu. Lisaks tervise- ja iluspetsialistidele on muutumisprotsessi vajadusel kaasatud ka psühholoogid ja nõustajad, kes aitavad osalejaid teekonnal, kus on nii karme langusi kui ka imelisi tõuse. Tulemused on inspireerivad, sest paljudel täitub eesmärk olla parim versioon iseendast! Muutujate teekond innustab ja julgustab kindlasti ka televaatajaid end värske pilguga jälgima ning vajadusel elus positiivseid muudatusi tegema. Saatesarja juhib Ženja Fokin.
Head Uudised GoodNews