1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Uku Suviste laulu “Võitmatu” sügava sõnumiga video esitlemisest möödus aasta
Uku Suviste laulu “Võitmatu” sügava sõnumiga video esitlemisest möödus aasta

Uku Suviste laulu “Võitmatu” sügava sõnumiga video esitlemisest möödus aasta

Foto: Kersti Niglas
Foto: Kersti Niglas

Sel nädalal möödus aasta Uku Suviste laulu “Võitmatu” video esitlemisest. 27. novembril 2012 esitles Uku Suviste Coca-Cola Plazas oma lähikondlastele ja koostööpartneritele Eestis ainulaadset filmilikku muusikavideot “Võitmatu” (“Invincible”) ning selle esmaeeter oli sama päeva “Ringvaate” saates.

Elu24 portaal nimetas muusikavideo Eestis enneolematuks.

Muusikavideo eesmärgiks on olla inspiratsiooniks nii sõduritele kui Eesti ühiskonnale, kuna kannab endas tugevat rahusõnumit ning aitab muuhulgas koguda materiaalset toetust pühendatud peredele. Selleks on soovijatele video lõpus vastavad juhised.

“Ma olen palju mõelnud selle üle, mis teeb ühest võitjast võitja. Mis on see, mis muudab inimese ebaedu õnnestumiseks? Tean palju edukaid inimesi, kes on kõike muud kui erilised. On see puhas juhus või õnn, mis juhib meie käekäiku? Kas meie saatus on raiutud tähtedesse ja horoskoopi või oleme ise selle sepad?” rääkis Uku Suviste.

“Usun, et vastutame ise oma tegude ja elu eest ning midagi märkimisväärset ei juhtu, kui me selleks ise ka eesmärgile suunatud samme ei astu. Nagu ütleb klassikalisele mehaanikale aluse pannud Newtoni esimene seadus: keha (ehk meie) seisab paigal, kui talle mõjuvate jõudude (motivatsioon ja teostus) resultant võrdub nulliga,” lisas Suviste.

“Loo „Võitmatu” kirjutasin 2011. aasta suvel. Siis ei näinud ma ette seda, kuidas laulu sõnum võiks kuulajale mõjuda. Võimalus väljundiks saabus aasta hiljem, kui külastasin Pärnus võidupüha raames kontserti “Laulud sõdurile”. See liigutas mind niivõrd, et leidsin puutepunkti oma loo ning mõtetega, mis ühendasid neid kahte teemat. Ma rääkisin oma kavatsusest režissöör Martin Korjusele, kelle entusiastlik hoiak pani seemne veel kiiremini kasvama ning ei läinudki enam kaua aega, kui haarasime ettevõtmisel sarvist ja hakkasime oma mõtteid teostama,” selgitas Uku Suviste.

“Endise ajateenijana teadsin kindlalt, et video peaks keskenduma Eesti sõdurile,” rääkis Suviste.

“Vahel lööb elu sulle haamriga vastu pead. Ühtäkki võid kaotada oma töö, karjääri, sind võib petta hea sõber või isegi abikaasa. Vahel tundub, et kõik halb tuleb sulle korraga kaela ning hullemaks justkui enam minna ei saakski. Sel hetkel aga, sõbrad, on paras aeg vaadata end korraks eemalt ning naeratada, nähes, et oled täpselt samas seisus, nagu olid kunagi Albert Einstein, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Ludwig van Beethoven, Michael Jordan, Steve Jobs või kes iganes teine seni sinu eeskujuks olnu. Neil kõigil oli hetki, mil kogu maailm väitis, et nii, nagu nemad, võivad unistada vaid hullumeelsed. Kuid nad jätkasid oma unistuste teostamist kõigele vaatamata,” lisas Uku.

“Pole tähtis, mismoodi mõjutavad meid välised tegurid, pole kaugeltki nii tähtis see, mis meiega juhtub, kuivõrd see, mida me kavatseme ette võtta või kuidas tegutseda. Ma olen palju lugenud lugusid vapratest meestest, kel on tulnud võidelda kodumaast kaugel, kes on pidanud jätma koju igatsema ja teadmatusse oma naised ja lapsed. Pannes end mõttes nende olukorda, tunduvad mulle mu enda igapäevamured pea olematutena. See on üks põhjustest, miks valisin oma videolooks loo sõdurist, kes peab ületama nii emotsionaalsed kui füüsilised barjäärid. Võideldes oma elu eest lahingus, meenuvad talle tema saavutused, aga ka tema pulmapäev, mis tuletab talle kogu aeg meelde, et tal on täita lubadus jõuda tagasi koju ning näha esimest korda oma vastsündinud tütart,” selgitas Uku Suviste video sisu.

“Ma pühendasin selle loo kõigile sõduritele ja nende peredele, kes on pidanud tooma taolisi ohvreid, ning tänan inspiratsiooni eest, mida nad on nii mulle kui kõigile teistele andnud. Mul on hea meel, kui minu lugu paneb teid korrakski mõtlema nende peale, väärtustades mõnd ilusat hetke ka oma elus ning tuletades meelde, et endasse tugevalt uskudes oleme „Võitmatud“ ning loomulikult soovin alanud jõulurahu ajal kõikide kodudesse rõõmu ja rahu,” lisas Uku Suviste.

Lisainfot laulu “Võitmatu” kohta leiab SIIT!

Uku Suviste tegemiste kohta leiab lisainfot tema BLOGIST!

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews