1. Avaleht
  2. Melu
  3. Uus kontserdisari Ruum mõtiskleb tajude ja ruumide üle
Uus kontserdisari Ruum mõtiskleb tajude ja ruumide üle

Uus kontserdisari Ruum mõtiskleb tajude ja ruumide üle

Algab uus kontserdisari Ruum, mis keskendub artistide kõige olulisematele tajudele ja erinevatele ruumidele.

6. novembril Mustpeade maja Valges saalis toimuva avakontserdi juhatab sisse Otsa kooli rütmimuusikaosakonna akordionieriala õpilane Mihkel Mäekalle oma versiooniga Arvo Pärdi 1976. aastal loodud teosest “Für Alina”, mis on Pärdi tintinnabuli-tehnika kasutamise üks parematest näidetest. Nii nagu see, on ka teised reedel kõlavad teosed – näiteks Tõnu Kõrvitsa “Tuul, taevaste tuul”, mida esitab Anastassia Danilenko, Jean Sibeliuse “Valse Triste” Miina Roosti esitusel, Tõnu Kõrvitsa “Rändaja laul”, mida esitab Marie Peterson tšellol – loodud saateta soolopillidele, mis vajavad enda kõrvale ruumi, õhku ja kaja.

„Ruum on uus ja igas mõttes eriline kontserdisari, millega keskendume artistide kõige olulisematele tajudele – isiklikule ruumile, artisti ja publiku ruumile ning akustilisele ruumile. Reedese avakontserdi jaoks valisime Mustpeade maja Valge saali, sest sealne akustika on noortele muusikutele kindlasti väga toetav ja hea kaaslane. Ruum 1 on kindlasti elamus, sest seekordsel kontserdil on laval ruumi ainult interpreedile ja tema instrumendile. Nagu ka kontserdi pealkiri ütleb, on muusika edasiandmisel alati suur roll ka ruumil,“ ütles kontserdisarja kunstiline juht Ingrid Roose.

Avakontserdil esitavad Otsa kooli õpilased erinevaid teoseid tšellol, kontrabassil, oboel, viiulil, flöödil, akordionil, basskitarril, fagotil ja saksofonil.

Järgmine kontsert Ruum 2 toimub 5. detsembril Tallinnas Erinevate tubade klubi suures saalis. Kõik Ruumi kontserdid on tasuta.

Kontserdisarja produtsent on G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli sümfooniaorkestri dirigent ja segakoori Huik peadirigent Ingrid Roose, kes tunnistati eelmisel aastal Pariisis toimunud 9. rahvusvahelisel noorte dirigentide konkursil parimaks. Solistide ettevalmistusprotsessi viivad läbi Otsa kooli õpetajad Maarja Mitt-Pichen ja Karl Sirelpuu. Kontserdi kujunduse on teinud kirjakunstnik Mart Anderson.

Head Uudised GoodNews