1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. UUS PLATVORM I Uus artistisõbralik platvorm koondab koduse publiku jaoks kõik esinemised ühte kohta
UUS PLATVORM I Uus artistisõbralik platvorm koondab koduse publiku jaoks kõik esinemised ühte kohta

UUS PLATVORM I Uus artistisõbralik platvorm koondab koduse publiku jaoks kõik esinemised ühte kohta

Streamingplatvorm Elisa Stage hakkab publikuni tooma kõiki virtuaalseid esinemisi erinevatest valdkondadest ja annab artistile vabad käed tulu teenimiseks. Esimene Live toimub juba täna, kui üles astuvad Märt Avandi ja Jaan Pehk.

Alates tänasest vahendab Elisa kodumaist meelelahutust voogedastusplatvormil Elisa Stage, kuhu tuuakse nii koduseid- kui stuudiokontserte, et publik ei peaks sisu mööda internetiavarusi jahtima.

„Hetkel oleme lahendust pakkumas muusikutega, ent soov on veebiplatvormile tuua kõik artistid, kes soovivad oma etteasteid interneti teel edastada – nii karantiini ajal kui ka hiljem,“ tutvustas Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Popp. „Usun siiralt, et võiksime ka tavapärases maailmas elamused viia kõigini, kel kontserdi või etenduse toimumispaika ei ole võimalik tulla.“

Esimene otselülitus toimub Elisa Stage’is juba täna, kui üles astuvad Märt Avandi ja Jaan Pehk.

Uue platvormi kasutusega ei kaasne artistide jaoks mingit lisakulu ja võimalus toetust küsida jääb nende endi otsustada. „Teeme koostööd ka stuudiopartneritega, kes on nõus panustama kvaliteetsesse produktsiooni ning produktsioonikulude asemel leidma artistiga võimalusi tulujagamismudeli testmiseks,“ lisab Popp. Soovi korral on artistil võimalus oma esinemist üle kanda ka Elisa telekanalis, sotsiaalmeedias ja teenida hiljem lisanduvat tulu Elisa Videolaenutuse vahendusel.

Videoülekanne on turvatud ja jääb Elisa Stage keskkonda üles, et publik seda hiljem piletitasu eest uuesti nautida saaks. „Kui pikalt artist oma kontserdi järelvaatamist pakkuda soovib on samuti tema enda otsustada. Salvestus kuulub mõistagi artistile,“ täpsustas Elisa uute teenuste juht.

„Soovime kutsuda publikut väärtustama kodumaiseid elamusi ja tasuma ka veebisisu eest ning seetõttu on järelvaadatavad kontserdid alati saadaval sümboolse piletitasu eest, millega publik artistile tema töö eest tänu saab avaldada,“ lisas Popp.

Plaanis on ka festivalide ja teatrietenduste toomine platvormile. „Eelmisel aastal alustasime koostööd Tallinna Linnateatriga, kelle kaks lavastust on seni olnud saadaval Elisa TV-teenuse videolaenutuses, ent plaan on etenduste ülesfilmimisega jätkata kohe kui teatripere taas kokku tulla saab ning Elisa Stage veebiplatvormile lisada ka kõik senised ja tulevased teatrisalvestused,“ kinnitas uute teenuste valdkonna juht.

Lisaks Linnateatrile on mitmed väiksemad teatrid avaldanud samuti soovi lavastuste internetti toomiseks. „Isegi juhul kui karantiin meid enam kodus ei hoia, saaksid nõnda osa meelelahutusest ka need inimesed, kes pealinnas või tõmbekeskustes ei ela.“

Lisaks sellele koondab Elisa kokku ka kõik toimunud salvestused ja teavitab soovijaid tulevastest esinemistest ning lisandunud salvestistest. Artistile annab Elisa Stage võimaluse viia oma sisu suurema publikuni, pakkudes võimalust ka toimunud salvestustega järeltulu ja -rõõmu tuua.

Meelelahutust nautima, artisti toetama ja pileteid ostma on oodatud kõik inimesed, operaatorist sõltumata ning otseülekanded ei pea olema eksklusiivselt ainult Elisa Stage platvormil.

Head Uudised GoodNews