1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! Artjom Savitski TTV saates Suvemiks: Hea, et on tagavaravariant!
VAATA VIDEOT! Artjom Savitski TTV saates Suvemiks: Hea, et on tagavaravariant!

VAATA VIDEOT! Artjom Savitski TTV saates Suvemiks: Hea, et on tagavaravariant!

Artjom SavitskiMitte, et alahinnata artistlikkust, on ikkagi väga meeldiv, kui noored tegelevad lisaks veel õppimisega. Viimasel ajal on mitmetest kanalitest kuulda olnud, et Artjom Savitski on oma ohtrate tegemiste vahel jõudnud ära lõpetada kõrgkooli. Laulja on ise stuudios ja uurime asja lähemalt.

Kas lõpetasid kõrgkooli? Millise?

Isegi ülikooli olen suutnud ära lõpetanud lisaks põhikoolile ja gümnaasiumile (itsitab)! See on Tallinna Tehnikaülikool, kus omandasin telekommunikatsiooni eriala.

Kunagi siin saates küsisin BB Kingilt, et millest on ta pidanud muusikuna ilma jääma ja ta vastas, et kui kõik läksid kinno, tegi tema kodus “tin-tin-tin” ja kui kõik läksid tütarlastega jalutama, tegi tema jälle “tin-tin-tin”… Millest sina oled pidanud loobuma?

Arvan, et see on midagi sarnast. Siin poolest maikuust, just siis, kui minul algas eksamisessioon, tulid välismaalt paljud seal õppivad sõbrad koju puhkama. Nemad käisid igal pool ringi ja mina samal ajal aina õppisin kodus või kirjutasin muusikat.

No nii ja mis edasi saab?

Võtan suve vabaks. Loodan, et juuli jooksul avaneb võimalus kirjutada muusikat, esineda ja natuke rahulikumalt iseendale elada. Sügisel jätkaks juba magistriõpingutega.

Ikka kooli?

Jah, ikka.

Sa oled kuulus. Sul on lai austajatering ja oma fännklubi. Oled kodumaal vähemalt esimese suurusjärgu staaride hulgas. Milleks veel see kool?

Sai tehtud esimene kõrgaste, miks mitte siis kord juba asi lõpule viia?

Tuleb tõtt tunnistada, et see on suhteliselt haruldane nähtus, sest kooli kõrvalt väga paljud staarikarjääriga ei tegele.

See on imelik või noh … ma ei nimetaks Eestis elavaid inimesi staarideks. Kõik on kuidagi ülepaisutatud – naljakas ja tobe. Kuulsaid inimesi tõesti on. Ma sain korraliku gümnaasiumihariduse ja mõtlesin laulmise kõrvalt end veel kuidagi arendada. Pigem mulle ikkagi meeldib, et olen valinud kaks suunda või siis niiöelda tagavarasuuna.

Aga vaatamata sellele on ikka kuskil nn keikad?

Neid ikka on jah!

Teed sa mingeid valikuid või lähed sinna, kuhu kutsutakse?

Ikka teen valikuid. Just kevad oli tegelikult eriti hull – kooli lõpetamine ja tuur koos Luisaga Värgiga hoos. Väga kiireks läks vahepeal.

Kuidas teil kahel üldse läks? Saate omavahel kenasti läbi?

Me ei saa teineteisega läbi ja terve tuur oli üleüldse lihtsalt üks räige piin! Ei, tegelikult saame hästi läbi ja väga tore on just see, et niisuguste tegemiste ja koostöö käigus võib avastada väga lahedaid inimesi, kellega pole varem vahetuid kokkupuuteid olnud ja saab teada, et nad on ka iseloomult väga lahedad.

Soovitan sügisel jälle kindlasti kooli minna, aga oma muusikukarjääri jätkad ikka päris kindlasti? On mingeid plaane ka?

Jah, kindlasti jätkan. Hetkeplaan on kirjutada hästi palju muusikat ja see siis avaldada.

Ei tahaks oma uudishimulikku nina su asjadesse toppida, kuid mis laadi see on? On sul keegi mõtteis, kui kirjutad?

Millist laadi? Tavaliselt alustan peamiselt muusikast, kuna väga kõva sõnameister ma pole. Hetkel olen läinud seda teed, et alustan sõnadest ja kuidagi kirjutan sinna siis sõnad peale. Kui kattuvad sõnaline ja muusikaline emotsioon, on see parim variant. Ma ei oskagi sulle öelda, mis laadi see on … Eks oleneb sõnadest. Mul on jah keegi ikka mõtteis. See, kellele lugu läheb. Laad on selline, millisena ta parasjagu sünnib ja ma ei piiritleks end raamidega. Üritan võtta nii nagu tuleb.

On sul mingid omad muusikud ka, kellega koos tegutsed või on see juhuslik?

Enamasti n-ö keikatan akustilisi kontserte koos ühe sõbraga. Kui teeme bändiga, kutsun muusikud kokku. Kahjuks läks praegu sõber sõjaväkke, seega pean otsima asendusringi.

On vist nii, et kui inimesed teavad, mida tahavad, siis tuleb ikka hästi välja. Edu sulle Artjom!

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews