1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! Karl Madis TTV saates Suvemiks: Kohe kukub 55!
VAATA VIDEOT! Karl Madis TTV saates Suvemiks: Kohe kukub 55!

VAATA VIDEOT! Karl Madis TTV saates Suvemiks: Kohe kukub 55!

VAATA VIDEOT! Karl Madis TTV saates Suvemiks Kohe kukub 55!Ansambel Karavan ei vaja erilist taastutvustamist. Nooremal põlvkonnal oleks vast hea teada, et punt loodi juba 1983. aastal ning kuulutati järgnevate aastate käigus korduvalt aasta parimaks. Stuudios on bändi laulja Karl Madis, keda on ees ootamas pisut erilisem aasta. Uurime, kuidas neil läheb.

Enne aga alustaks sellest, et Eesti raadiojaamad mängivad vähe kohalikke artiste. Kui minna üle mere Soome või Rootsi, on kuulda kohalikku muusikat oluliselt rohkem. Saksamaast, Prantsusmaast rääkimata. Miks meie raadiojaamad oma artiste ei väärtusta?

Väga raske vastata. Võib-olla oleks lihtsaim vastus see, et nad ei mõtle sellele, et kes siis veel saab lasta eesti muusikat, sest ega ju soomlased seda ei lase. Möödunud aastal koguti USA-s Eesti jaoks raha neli dollarit, kui samal ajal läheb meilt sinna tunduvalt rohkem. Võib-olla ei mõelda selle peale, et peaksime oma muusikat hoidma ja kaitsma ja ehk ei ole veel aru saadud, et internet on välismaist muusikat täis, kust igaüks võib leida kümneid, sadu, prantsuse keelseid jaamu ning kuulata sealt hommikust õhtuni. Milleks tuua seda veel meie raadiosse … Maailm on avatud ja mitte keegi teine ei hoia meie muusikat, kui me ise seda ei tee.

Olen päri. Elmari raadiojaam veel on, mis eesti muusikat mängib.

Jaa, olen kuulnud, et selle omanikud on hollandlased.

Siit mõtteainest teistelegi …

Mu hea sõber, kes elab Hollandis, väitis, et kui mõni sealne artist teeb inglise keelse loo ümber hollandi keelde, siis pärast seda hakatakse lugu mängima ainult kohalikus keeles. Meil on aga vastupidi – tehakse lugu inglise keelde ja kodukeelne visatakse minema.

Räägime suveplaanidest. Kui tihe on juuli-august Karl Madise esinemiste poolest?

Ütleksin, et väga tihe. Kas on neli päeva järjest või kolm päeva järjest või on kahe päeva jooksul kolm esinemist jne – väga tihe.

Kui suvel hoogustub tuuritamine, siis kas Karavani leiab eest rohkem Lõuna-Eestist, saartelt, Põhja-Eestist või olete esinemised võrdselt jaganud kõikide piirkondade vahel?

Mina sel aastal tuuri ei tee, aga pakkumised tulevad peamiselt Pärnumaalt. Viljandimaa on meie jaoks suhteliselt valge laik kaardil. Tartu, Võru, isegi Ida-Virumaa – need on kohad, kus saab käidud kõige enam.

Tallinna elanikud näevad?

Nemad näevad suht harva.

Kui kaugemale ette vaadata, siis mida uut võiks tuua sügistalvine hooaeg?

Kuna mul on novembrikuus sünnipäev ja kukub 55, siis võib juhtuda, et teeme Karavaniga ühe jõulutuuri. Kuna Karavani jõuluplaat ja -kassett on siiani üsna populaarsed, siis võib-olla sel aastal õnnestubki see tuur ära teha.

Just napsasitegi mult küsimuse! Varsti viskab ette ilusa numbri. Karavan ise on kolmkümmend. Millal bänd avalikkusele teada annab, kui jõulutuur teoks hakkab saama?

Kohe siit stuudiost lahkudes lähengi korraldajatega asja arutama.

Vahepeal ütlesite, et kontserte ja ülesastumisi on omajagu, aga kas endale puhkamiseks ka aega jääb?

Ei.

Kuidas patareisid siis laete?

Püüan olla vahepeal võimalikult palju üksi. Lähen maale, olen üksi, lähen mere äärde jalutama ja suhtlen võimalikult vähe. Mängude ajal on suhtlust nii palju. On palju erinevaid seltskondi, üritusi, inimesi. Kui see kõik saab läbi, tahan rohkem üksi olla.

Soovime edukaid ülesastumisi ja loodame, et Karavani jõulutuur tuleb. Suur tänu stuudiosse tulemast ja ilusat suve jätku!

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews