1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! TÄNA+ SUVEL! Heade uudiste portaali looja hindab erilisi hetki elus ja ühes suvekampaanias
VAATA  VIDEOT! TÄNA+ SUVEL! Heade uudiste portaali looja hindab erilisi hetki elus ja ühes suvekampaanias

VAATA VIDEOT! TÄNA+ SUVEL! Heade uudiste portaali looja hindab erilisi hetki elus ja ühes suvekampaanias

Monika KuzminaTallinna TV saade “Täna + suvel” jätkab huvitavate inimeste ekraanile toomist ja möödunud nädal oli reporter Kristiina Võsu vastas heade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina, et kahe kauni naise silmsidemes vestelda eriliste hetkede kampaaniast ning paljust muustki.

Kristiina esimene küsimus puudutabki projekti “Minu eriline hetk” ja ta tahab teada, millega on tegu. “Ootame kõigilt Eesti inimestelt ja miks mitte ka välismaal elavatelt eestlastelt pilte, mis iseloomustaksid üht erilist hetke nende elus,” selgitab saatekülaline. “Tänaseks on pilte juba ka laekunud ja me paneme need Facebooki üles, et inimesed saaksid neile hinnangu anda, milline foto neile kõige rohkem meeldib”.

Seepeale tahab särav reporter teada, milline saadetud jäädvustustest on kampaania agatajale endale rohkem meelde jäänud. Monika sõnul on saadetud pulma-, koolilõpu-, sõpruskonna- ja teisi pilte, aga mingit piiri ta tõmmata ei tahaks. “Eriline hetk on iga inimese enda südames, olgu see siis päikeseloojang või kallistav vanaema või hoopis käest kinni hoidev paar tänaval — see ei pea olema tingimata endaga seotud hetk, see võib olla mistahes jäädvustamist väärt moment,” räägib ta.

Heade uudiste portaali looja hindab erilisi hetki elus ja ühes suvekampaaniasSaatejuhi sõnul on tema jaoks erilised olnud tütre ja poja sünd ning ta uurib külaliselt, mis on teda kõige rohkem rõõmustanud. Heade uudiste portaali peatoimetaja on häid emotsioone leidnud südamete kogumisest, sellega on ta tegelenud juba neli aastat ja praegugi märgib ta ära siinset telemeeskonda, kes on taustaks südamete kujudi loonud.

Monika paneb mõlema käed sõrmed kokku nii, et pöidlad ja nimetissõrmed moodustavad südame. “Oma esimese teadliku südame tegin ma Pirita kloostri varemetes ja sellest on saanud minu firmamärk, mida ma alati teen. Sellest päevast kogun ma südameid ja mu kogu on juba väga suureks läinud,” jutustab ta. Tänasel päeval saadavad inimesed neid talle ka välismaalt, erinevatest riikidest, ja Monika ülestunnistuse järgi on ka kampaania aluseks tema enda hetkede armastamine — südamete kogumine ja märkamine on tema elu armsamaks teinud. “Ka siis, kui oled mingil põhjusel millegi peale maruvihane ja leiad siis hetke märkamiseks ja jäädvustamiseks, siis muudab see su taas paremaks ja positiivsemaks,” lisab positiivitar.

Kristiina küsimusele võitjapildi väljavalimise ja auhindade kohta vastab Monika, et kampaanial on kaks head partnerit — need on kosmeetikabränd Avon ja looduskosmeetika bänd BodyShop. Mõlemad firmad on välja pannud 100-eurose kingituse ja selle saavad kahe parima pildi jäädvustajad, kummalegi ühe brändi kingitus. “Kes tahab suveks lisasära heade brändide toodetega, siis tasub juba sellepärast kaasa lüüa, aga kampaania on ikkagi ennekõike selleks, et inimesed märkaksid ilu enda ümber ja püüaks selle pildile,” seletab võistluse korraldaja. “Kui aastate pärast see hetk muidu ehk meelde ei tulekski, siis pildi vaatamine teeb ka tagantjärele südame soojaks.”

“Sind tuntakse kui südamete kogujat — oled sa sellega maailmas ainulaadne?” uurib saatejuht. Monika arvab naeratusega, et vaevalt ta nii ainulaadne on, kuigi öeldakse, et iga inimene on eriline. Tema teada kogub Eesti südameid üks noormees, kes on temaga ka ühendust võtnud, kuid et keegi seda veel teadlikult teeks, selle kohta kogujal andmed puuduvad. Küll aga nägid paljud televaatajad kaunist daami ja tema südametelembust teleprojektis “Seotud” ning see võis Monika arvates mõnelegi sarnase pisiku anda.

Südameid on Monikale saadetud Ameerika Ühendriikdest, Itaaliast, Sloveeniast, Venemaal ja mujaltki. Jaapaniga seondub talle üks eriti tore fakt. ” Seal sõidavad ringi taksod südamekujulise plafooniga, mille sees on tähed MK – Kyotost on linn, kuhu peaksin kindlasti minema,” naerab ta. “Mul on hobi, mis võib hetkega elu väga põnevaks keerata.”

Järgmine küsimus Kristiinalt on pisut provotseeriv: mitme mehe südamed tema kollektstoonis on ehk siis mitme härrasmehe südamed on kaunitar võitnud. “Seda tuleb nendelt küsida, kas kellegi süda sai tõsiselt võidetud,”naerab Monika otsesest vastusest kõrvale libisedes. Saatejuht tahab ka teada, mitu südant on talle päevas kõige rohkem laekunud ja külalise sõnul oli suurim südametesaak Suvereporteri stuudios, kus need sümbolid olid kohviaparaadil, teatud ustel, töötajate nimesiltidel ja nii edasi — tõsiselt südamlik paik. Kui aga keegi tahab Monika südametekogu oma silmaga näha, siis tema blogis on selle jaoks eraldi koht.

Südameteema lõpetuseks räägib Monika sellest, et Tallinna Kaarli kirikus juures oli kord ühes valgusfooris südame kuju, aga nüüd seda enam pole — ta tahaks linnavalitsusest uurida, kuhu see jäi.

Nüüd võtab reporter üles juba tuntud teema: kas ainult heade uudiste tootmine ära ei väsita, teadupärast müüb ju ennekõike halb uudis. “Elu on mind õpetanud nägema positiivset, aga ma pole ka lillelaps, kes hüppab niidul ringi ja usub, et ainult headus ongi olemas,” seletab positiivsusankur. “Olen töötanud ka organisatsioonide heaks, kes võitlevad kurjusega, tean hästi, mis on kurjus ja et headust ilma kurjuseta ei eksisteeri.” Tema sõnul kirjutab GoodNews ka raskematest asjadest, aga õpetlikus vormis ehk sellest, mida on neist lugudest õppida. Portaalis on näiteks kirjutatud inimestest, kes on ilma jäänud nägemisest, kes on olnud väga rasketes olukordades, aga seda nende aitamise kaudu. “Oleme leidnud võimaluse, kuidas neid lugusid oma nurga alt näidata, sellest, kuidas halb olukord positiivselt lahendada. EI VÄSITA!” lõpetab Monika.

Päris lõpetuseks uurib Kristiina vestluskaaslase suveplaane. Monika teeb vajalikud tööd ära ja on klientide jaoks alati olemas, kuid püüab ka puhata ja pere jaoks olemas olla. Saate hetkel oli tema plaanides ka hea kolleegi ja sõbranna pulma minek ning pruudi igakülgne abistamine sel tähtsal päeva. Lõpetuseks teevad kaks kaunist naist koos ka tuntud südamepildi!

VAATA SEDA KÕIKE ISE LÄHEMALT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews