1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! Uku Suviste TTV saates Suvemiks: … armusime kohe ära!
VAATA VIDEOT! Uku Suviste TTV saates Suvemiks: … armusime kohe ära!

VAATA VIDEOT! Uku Suviste TTV saates Suvemiks: … armusime kohe ära!

UkuSuvisteUku Suviste on esitlenud oma uut videolugu „I wanna be the one“. Võib öelda, et siin nägime maailmaesilinastust. Meil on seega au just praegu saada tema enda nägemus saamisloost.

Uku, on see sinu uus hitt või mis?

Seda ei tea, kas ta hitt on, aga see on tõepoolest värskelt valmis saanud. Alustasime umbes viis aastat tagasi Mikk Targoga, kes pala mulle ette mängis ja pani mõtlema, mida sellega edasi teha. Otsustasime, et teeme ära – alustame kuskilt otsast ja hakkame vaikselt minema, teadmata veel täpselt, mis suunas ja kuhu välja jõuame. Lugu sisse lauldes tekkis mõte, et miks mitte teha duetti. Tuhnisime netis ringi ja hankisime infot eksootiliste lauljannade kohta laiemast maailmast, kellega olnuks tore see lugu ära teha ja lõpuks siis, ühel ilusal päeval, juhtusime kuulama Ketter Oravat, kes on mu õpetaja Kare Kauksi tütar. Nägin teda viimati siis, kui ta oli veel pisike blondi peaga tütarlaps, kes kuulas lastelaule. Mäletan, kui õpetaja ikka ütles vahel, et läheksin ja aitaksin klaveril saata, sest Ketter osales lauluvõistlustel ja siis vaatan juba üks hetk YouTube’ist, et täiesti küps naisterahvas ja laulab imeilusa häälega, millesse kohe Mikuga ära armusime ja mõistsime, et just tema on see õige neiu, kellega lugu ära teha!

Meeldib sulle videot teha? Eesti artistidel pole see eriti kombeks, kuigi on populaarsust kogumas. Kuidas sulle selline protsess istub?

Minule meeldib väga teha. Teeksin neid rohkemgi ja ilmselt on mul sees mingi pisik isast, kes tegi näiteks Anne Veskile ja teistelegi omal ajal. Hetkel toodab ta rohkem telesaateid, kuid mulle selline videotootmine iseenesest väga meeldib. Tänapäeval on tegevusega seotud protsess niivõrd kättesaadav – montaaž, kaamerad ja kõik muu on lihtsalt palju odavamad, et ilmselt on see ka üks põhjus, miks seda teha. Loomulikult on ka levitamine oluliselt lihtsam.

Räägime pisut suveplaanidest. Tean, et peatselt on tulemas Merepäevad, kus astud üles sealsel öölaulupeol. Aga kus veel selle suve jooksul?

See on nüüd hetk, kus peaksin välja võtma kas oma arvuti või telefoni, sest … Ütleme nii, et reeded-laupäevad on tavaliselt esinemisi täis, aga ka argipäevad ning Merepäevade esinemine on nüüd jah järgmine suurem üritus.

Kas ka tavainimesel on võimalik Uku Suviste laulma kutsuda? On selline võimalus üldse olemas või?

Nagu lihtsurelikel või?

Jah, lihtsurelikel!

Vaat, see on nüüd ka üks huvitav asi, mille trend on viimaste aastatega oluliselt kasvanud. Artiste on tekkinud nii palju ja nad on pidevalt kusagil esinemas ning sellest, kus nad just viibivad, puudub ülevaade – ei jõua ju kogu aeg jälgida. Ometigi tuleb leib lauale tuua ja ma väidan julgelt, et ilmselt üle 60% annavad nad privaatesinemisi. Eraisikud, korporatsioonid, muud organisatsioonid kutsuvad neid näiteks sünnipäevadele, suvepäevadele või mujale seesugusele. Ega see ei pea olema tingimata suur kontsert. Vahel piisab mõnest žestist. Näiteks tehakse kallile inimesele või kolleegile üllatus, kus ühtäkki ilmub lemmikartist ja teeb lemmikloo või muud taolist.

Aga kuidas sind kutsuda saab?

Minul konkreetselt on olemas asi nimega telefon, kuhu saab helistada.

On see avalik?

Need andmed on kõik olemas kodulehel või Facebookis. Leidmisega kunagi raskusi ei teki.

Kui mõtled sellistele privaatsematele esinemistele, siis mida erilist sulle kohe meenub?

Meeldejäävaid on väga mitmeid, aga üks suurejoonelisemaid oli sünnipäev, mille korraldas tundud härrasmees oma naisterahvale. Ta lennutas kõik külalised, kaasa arvatud saatebändi, Monacosse. Üritus tehti ära ja lennutati kogu rahvas koju tagasi.

Ei ole päris lihtsurelike värk …

Noh, surnud pole neist veel keegi, aga kahtlemata on see meeldejääv asi.

Suur tänu stuudiosse tulemast ja loodame, et neid erilisi hetki ning kontserte tuleb veel palju-palju!

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews