1. Avaleht
  2. Videolood
  3. VAHVA VIDEO KASSI JA KOERA SÕPRUSEST! Koduvideokonkursi võitjad selgunud
VAHVA VIDEO KASSI JA KOERA SÕPRUSEST! Koduvideokonkursi võitjad selgunud

VAHVA VIDEO KASSI JA KOERA SÕPRUSEST! Koduvideokonkursi võitjad selgunud

Koduvideokonkursi võitjad selgunudKoduvideokonkursi „Minu koera ilus elu“ tulemused on selgunud, Konkursiga juhiti loomaomanike tähelepanu Tartus kehtima hakkavale koerte kiibistamise nõudele.

Konkursile laekunud üheksast videost sai enim „laike“ klipp, mille peategelane oli vene spanjel Lotta. Lotta ja tema kassist sõbra tegemised filmis üles Andres Rootsi. Esikoha preemia – 70 euro väärtuses kaupa lemmikloomapoest – on konkursi võitja otsustanud annetada Tartu Koduta Loomade Varjupaigale. Kaks ergutusauhinda lähevad ujumishuvilisele saksa lambakoerale Roxyle ja särtsakale kutsikapreilile Rosinale. Palju õnne võitjaile ja tänud kõikidele filmitegijatele ja -tegelastele!

Seoses Tartus 1. juulist kehtima hakanud koerte kiibistamise nõudega korraldasid Tartu Linnavalitsus, Eesti Väikeloomaarstide Selts ja Tartu Koduta Loomade Varjupaik juuli algul ka kiibistamise sooduspäeva, kus said kiibid ja kanti registrisse ligi poolsada koera. Järgmine sooduspäev on kavas korraldada augusti teises pooles.

Koerte kiibistamine ja Eesti lemmikloomaregistrisse kandmine on nüüdsest Tartus kohustuslik. Linnas peetav koer tuleb mikrokiibiga märgistada ning registrisse kanda hiljemalt kolme kuu jooksul pärast koera sündi, vanema koera puhul ühe kuu jooksul alates koera võtmisest. Kiipide paigaldamise ja registrisse kandmisega tegelevad loomaarstid.

Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ja käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud.

Vanas Tartu linna lemmikloomaregistris registreeritud ja nõuetekohaselt kiibistatud koerte andmed kantakse hiljemalt 1. septembriks üle Eesti lemmikloomaregistrisse.
Aadressil http://www.lemmikloomaregister.ee saab omanik kontrollida, kas tema kiibistatud lemmik on õiges registris. Kui ei ole, siis tuleb minna mõnda loomakliinikusse, kus nende koer õigesse registrisse kantakse.

Rohkem infot leiab SIIT!

VAATA VIDOET!

Head Uudised GoodNews