1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Valgamaal tunnustati Pille ja Peeter Kanguri perekonda
Valgamaal tunnustati Pille ja Peeter Kanguri perekonda

Valgamaal tunnustati Pille ja Peeter Kanguri perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas 31. juulil koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Valgamaal esile tõstetud Pille ja Peeter Kanguri perekonda Otepää vallast Tõutsi külast. 

Pille ja Peeter Kanguri perekond pälvis kogukonna tunnustuse omakandi külade kultuuri- ja seltsielu eestvedamise ning loodushoidliku elulaadi väärtustamise eest. Pille ja Peeter Kangur, kelle peres kasvab viis last, kolis Tõutsi külla ligi kümme aastat tagasi. 2008. aastal asutati suuresti nende initsiatiivil MTÜ Kappermäe Selts, mille eesmärgiks sai Otepää valla nelja küla – Tõutsi, Ilmjärve, Kassiratta ja Kaurutootsi – külaelu ning ühistegevuse korraldamine. Tänaseks on seltsist kujunenud elujõuline vabaühendus, millel on oma maja ja aktiivne liikmeskond. Kappermäe Seltsi peamised initsiaatorid ja asjaajajad ongi just perekond Kangur:

Peeter valiti ka külavanemaks ja paberitööd aitab korras hoida Pille. Perekond Kanguri eestvedamisel toimuvad iga-aastased loodus- ja maalilaagrid lastele ning ka seltsi muud tegevused. Pereema Pille on hetkel kaksikutest tütardega kodune ja saab igapäevaselt rohkem panustada ka ühistegevusse. Tunnustuse üleandmise päeval tähistasid Kanguri pere kaksikutest tütred Lenna-Mari ja Minna-Mari oma 3. sünnipäeva.

Kappermäe Seltsi kohta leiab rohkem infot aadressilt: http://kappermae.weebly.com/index.html.

Head Uudised GoodNews