1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Valiti Pärnu Aaste Naine ja Aasta Mees
Valiti Pärnu Aaste Naine ja Aasta Mees

Valiti Pärnu Aaste Naine ja Aasta Mees

Valiti Pärnu Aaste Naine ja Aasta Mees12. detsembril valis ühiskondlike organisatsioonide esindajatest ja Pärnu linnavalitsuse liikmetest koosnev komisjon Aasta Naise 2013, kelleks nimetati Marika Pärk ja Aasta Mehe 2013, kelleks sai Villu Voogel.

Aasta naiseks nimetatud Marika Pärk on Pärnu Kontserdimaja direktor, Pärnu Kunstide Maja õpetaja ja dirigent. Marika Pärk on juhtinud kontserdimaja üksteist aastat, pikka aega on Pärk olnud Saaremaa Ooperipäevade ja Pärnu Ooperipäevade eestvedaja ning üks Pärnu Rahvusvahelise Koorifestivali korraldajatest.

Ettevalmistuselt on Pärk koorijuht ja õpitud eriala rakendab ta Pärnu Kunstide Maja poistekoori juhatades. Kooriga on esindatud Pärnu linna paljudel festivalidel. 2008. aastal asutati just Pärki eestvedamisel ja poistekoori baasil Pärnu Kunstide maja noorte meeskoor.

Aastast 2003 töötab kontserdimajas ka Pärnu Muusikakool ja sel aastal sai teoks pikki aastaid oodatud sündmus – Pärnu Kontserdimaja sai avatavad aknad. See on märgilise tähendusega sündmus, sest nüüdsest saavad tervislikus keskkonnas õppida ja töötada nii muusikakooli õppurid-õpetajad, kui Pärnu Linnaorkestri kollektiiv.

Aasta meheks nimetatud Villu Voogel on pikka aega olnud Pärnu linna üks aktiivsemaid võrkpalliklubi ja -kultuuri edendajaid. Voogel on Pärnu võrkpalliklubi president ja juhatuse liige. Pärnu võrkpalliklubi saavutas sel aastal Eesti meistrivõistlustel II koha ning Schenkeri liigas II koha ning on valitsev Eesti karikavõitja. Üle pika aja osaleb Pärnu võrkpalliklubi Euroopa karikavõistlustel Challenge Cupil, kus ollakse jõutud 16 parema sekka. Voogel on ka ise tegevmängija ning võitis sel aastal VK Tõusev tiimiga rahvaliiga. Kogu Voogeli perekond on silmapaistvalt spordilembeline – ka abikaasa on mänginud võrkpalli ning poeg on Eesti võrkpalli noortekoondises.

Aasta Naine 2012 oli Margit Seppik ja Aasta Mees 2012 oli Enn Raadik.

Tunnustuse eesmärgiks on väärtustada mehi ja naisi, kes on Pärnu linna arengule ja heaolule aktiivselt ning oluliselt kaasa aidanud.

Ettepanekuid Aasta Mehe ja Aasta Naise kandidaatide ülesseadmiseks said teha kõik soovijad– üksikisikud, juriidilised isikud, seltsid, organisatsioonid jne.

Head Uudised GoodNews