1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Välja müüdud! Heidy Tamme annab täna Pärnus esimese oma kolmest juubelikontserdist
Välja müüdud! Heidy Tamme annab täna Pärnus esimese oma kolmest juubelikontserdist

Välja müüdud! Heidy Tamme annab täna Pärnus esimese oma kolmest juubelikontserdist

Täna annab armastatud Heidy Tamme Pärnus esimese oma kolmest juubelikontserdist. Juba 14. novembril esineb laulja juubelikontserdiga „Õnne tipul“ Tartus. Kontsertidel löövad kaasa Ivo Linna, Karl Madis ja Karavan, Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja showtrupp Showstoppers. Nii nagu aastal 2018 on Heidy Tamme jaoks tegemist kolme juubeliga: 75 eluaastat, 55 lava-aastat ja 45 aastat lauluõpetajana, on ka kontserdipaiku kolm: Pärnu, Tartu ja Tallinn. Kõik kolm on tänaseks ka väljamüüdud.

Heidy Tamme. “Nädalalõpp Kanal2ga” salvestus, Tallinn, 20.10.2018, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Kontserdi pealkiri „Õnne tipul“ on valitud 60-ndate hittloo järgi. Heidy Tamme:„Ma olengi õnne tipul, sest mind on õnnistatud sellega, et olen oma elus saanud teha nii ilusaid asju“. Kui Pärnu on Heidy jaoks „Armastuse linn“, siis Tartu „Tarkuse linn“, mis andis talle lauljatee alguses suure ja väärtusliku õppetunni. Heidy Tamme meenutab oma esimest esinemist Tartu Vanemuises, kus pidi toimuma kontsert suure orkestri saatel. „Viimasel hetkel saime filharmooniast teada, et orkester ei tule. Mina üksi koos Raivo Tammikuga, kes elab praegu Saksamaal, läksime siis kahekesi nagu partisanid sinna suurele Vanemuise lavale. Kui oleme noored, teame kõik, kui suured on majad ja kui suured on lavad – see tundus staadionina ja meie kahekesi läksime sinna tegema kaheosalist kontserti, mis kestis kaks tundi… koos puhvetiga,“ muheleb armastatud lauljanna, meenutades esimest kogemust, mis tal tõelise proovikivina Tartuga seostub. See oli päris lauljatee alguses, kui olid ainult hullus ja julgus. „Me tegime selle nii fantastiliselt ära! Ja pärast seda olen ma kaheinimeselava fanaatik – kui on hea pianist ja hea laulja, siis rohkemat polegi alati vaja! Publik on minu õpetaja, kõige parem kogemus on inimesele hädaolukord – seal sa kohtud oma sisemiste ressurssidega. Ma olen siiamaani tänulik oma esimesele Vanemuise-kontserdile, mis andis mulle sellise poweri ja eneseusu.“ Senini viljeleb Heidy stand-upi, tehes muusikat ja vestes vahele lugusid sellest,  mis elus juhtunud ning Tartu on tema jaoks selle žanri häll. „Esineda kaks tundi Tartu publikule, kes on nii intelligentne ja nõudlik – me lihtsalt pidime olema tasemel. Nii et suur tänu tartlastele selle eest, et nad andsid mulle selle trampliini,“ ütleb Heidy tänuga.

Heidy Tamme

Juubelikontserdi kava on mitmekülgne ja kirev ajarännak 60-ndatest tänapäevani välja läbi ballaadide, estraadi ja hittide, millele kaasesinejad lisavad oma eripära. Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv on palju tegevad just Vanemuises ja publikul on kindlasti huvitav nendega kohtuda ka väljaspool muusikale, usub Heidy Tamme: „Tartlased, tulge kohale, seal on nii muusikat kui varieteed  – eri žanrid saavad laval kokku. Me teeme kahetunnise show ja see on puhvetiga! Lähme lavale ja lustime viimaseid nädalaid „Eesti sajas“ ja „Heidi 75-s“, me kõik oleme juubilarid!“

Juubelikontserdid toimuvad: 11. novembril Pärnu Kontserdimajas, 14. novembril Vanemuise Kontserdimajas Tartus ja 15. novembril Salme Kultuurikeskuses Tallinnas.

Head Uudised GoodNews