1. Avaleht
  2. Melu
  3. Värske streamingplatvorm tõi kriisi ajal 40 000 inimeseni festivalid, lavastused ja elava muusika
Värske streamingplatvorm tõi kriisi ajal 40 000 inimeseni festivalid, lavastused ja elava muusika

Värske streamingplatvorm tõi kriisi ajal 40 000 inimeseni festivalid, lavastused ja elava muusika

Tänavu kevadel startinud steamingplatvorm Elisa Stage kasvas populaarsuse tõttu plaanitust suuremaks ja tõi vaatajatele koju teatrilavastusi, filmifestivale, virtuaalseid kontserte ja suurkonverentse. Kanda kinnitanud menukas platvorm jätkab täiskäigul ka 2021. aastal.

Kevadise eriolukorra ajal sündinud ja algselt virtuaalsetele esinemistele keskendunud voogedastusplatvorm Elisa Stage kasvas ning arenes aastaga oodatust suuremaks. „Teenusega välja tulles oli meie sihiks kutsuda publikut väärtustama kodumaiseid elamusi virtuaalsel platvormil ning toetama kriisis raskustesse sattunud artiste ja teatreid. Mõned nädalad hiljem korraldasime juba veebis Haapsalu Õudus- ja fantaasiafilmide festivali ja sealt edasi tulid aasta jooksul Tartuff, Jaapani animatsiooni ja elustiilifilmifestival ning osalt ka PÖFF,“ kirjeldas Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Popp.

Platvormil on toimunud alates kevadest ligi sadakond linastust, kümneid kontserte, erakordseid teatrietendusi. Sisu on vaatamas käinud ligi 40 000 unikaalset külastajat. „Alustasime koostööd Tallinna Linnateatriga juba aasta enne Elisa Stage´i sündi ja ülemaailmse pandeemia algust. Tänu põhjalikule eeltööle üheskoos teatri alaliitudega olime valmis virtuaalsete etenduste esitamiseks ja piletimüügiks ning nõnda reageeris ka teater muutunud maailmakorrale äärmiselt startupilikult ja agiilselt,“ ütles  Popp.

Elisa Stage´il linastusid spetsiaalselt veebi loodud etendused “Emadepäev Linnateatriga” ning otseülekandena toimunud fenomenaalne monoetendus „Inimese hääl“ Evelin Võigemastiga peaosas. Ka Tallinna Linnateatri kinnitusel on koostöö Elisaga linnateatri lavastuste salvestamiseks hea hoo sisse saanud. Praeguseks on ühiselt produtseeritud juba kuus kvaliteetset salvestust, mis pannakse vaatamiseks üles keskkonda elisastage.ee

Lisaks sellele laienes platvorm ka konverentside maastikule. Elisa Stage platvormil on peetud nii ettevõttesiseseid üritusi kui ka ligi 1000 osalejaga suurkonverentse. „Aasta esimeses pooles jätsid paljud ära nii ettevõttesisesed infopäevad kui ka suuremad konverentsid, ent nüüd on enamus korraldajaid jõudnud arusaamisele, et virtuaalsed meetmed aitavad senist sihtrühma oluliselt kasvatada isegi juhul, kui füüsilised koosviibimised kriisieelsesse staadiumisse naasevad. Seega kujundavad muutunud harjumused ürituste korraldamist ja nendel osalemist tõenäoliselt veel ka koroonajärgsel ajal. Plaanime Elisa Stage’iga täiskäigul edasi minna ning koostöös erinevate korraldajatega täiendame platvormi võimekusi pidevalt,” kinnitas Popp.

Kultuurisõpradele on uut ja põnevat sisu lisandumas juba õige pea. Uuel aastal ootab Elisa kõiki teatrihuvilisi tagasi, sest juba on koos produktsioonitiimiga üles võetud Tallinna Linnateatri järgmised lavastused, mis kõik linastuvad Elisa Stage platvormil.

Head Uudised GoodNews