1. Avaleht
  2. Film
  3. Viaplay lisab valikusse spordidokumentaalid
Viaplay lisab valikusse spordidokumentaalid

Viaplay lisab valikusse spordidokumentaalid

Voogedastusplatvorm Viaplay toob valikusse sporditeemalisi dokumentaalsarju ja -filme.

Alex Ferguson oli Machester Unitedi treener 27 aastat, mille jooksul viis tiimi enneolematute saavutusteni. Nende hulgas on ajalooline kolmikvõit 1999. aastal, millele pani krooni pähe dramaatiline võit Meistrite liiga finaalis Bayern Müncheni üle. Filmis „Sir Alex Ferguson: Never Give In“ räägib Ferguson, mis tegi temast võidetud tiitlite poolest maailma võidukaima jalgpallitreeneri. Ta räägib lapsepõlvest Glasgow’ keerulises piirkonnas, turniirist, mis muutis tema elu ja viis hilisema suurepärase treenerikarjäärini, algusest Aberdeeni meeskonnas ja hiljem Machester Unitedis kuni saatusliku päevani 2018. aasta maikuus, kui teda tabas tõsine ajuverejooks. Filmi režissöör on Alexi poeg Jason. Intervjueeritavate seas on kuulsaid jalgpallieksperte, nagu Ryan Giggs ja Eric Cantona, kes annavad edasi enda nägemuse legendaarsest treenerist.

See pole ainuke põnev jalgpallidokumentaal, mille Viaplay valikusse toob. Nende seas on veel 2020. aastal esilinastunud „Made In Senegal“ Liverpooli staarist Sadio Mané’st, kes pühib koduküla tolmu jalgadelt, et lüüa läbi maailmatasemel jalgpallis. „Becoming Zlatan“ räägib Rootsi superstaarist Zlatan Ibrahimovičist. „Next Goal Wins“ on dokumentaal maailma halvimast rahvustiimist, väikese saarepiirkonna Ameerika Samoa rahvusmeeskonnast – mängus Austraalia vastu kaotas Ameerika Samoa 0:31.

Mittejalgpallidokumentaalidest on tulemas „The Kings“, neljaosaline seriaal poksilegendidest Sugar Ray Leonardist, Marvin Haglerist, Thomas Hearnsist ja Roberto Duranist. Samuti on lisandumas „Senna“ Vormel 1 sõitjast Ayrton Sennast.

Head Uudised GoodNews
tags: