1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! „Hannes Võrno 33 minutit“: kui kasupere ootab meest katusele
VIDEO! „Hannes Võrno 33 minutit“: kui kasupere ootab meest katusele

VIDEO! „Hannes Võrno 33 minutit“: kui kasupere ootab meest katusele

Jane Snaith

Kui jäine veebruar võtab hiigelperelt kodu, siis ei piisa otsast peale alustamisel enam ainult rahast – hoopis rohkem on vaja töökäsi, kes katuse peale panevad ja seinad jälle õigeks rihivad. TTV saates „Hannes Võrno 33 minutit“ kutsus laste õiguste aktivist Jane Snaith appi minema Lääne-Virumaal Vinni vallas kodu kaotanud seitsmelapselisele perele, mille meeshing on ratastooli aheldatud.

Nukitsameeste õiguste eest võitlev Jane Snaith rääkis Tallinna Televisioonis eetrisse läinud Hannes Võrno talk show’s ka sellest, et lapsi, kes vajavad enda perekonnast väljastpoolt tulevat abi, on Eestis üle 12 000. Ent seda on selgelt liiga palju riigis, kus alla 17–18-aastasi lapsi elab 230 000–240 000.

„Neil on puudus piisavast vanemlikust hoolest,“ võttis Jane Snaith probleemi tuuma paari sõnaga kokku. „Selle numbri sisse käivad ka juba lapsendatud lapsed ja uutes ja hoolivates peredes kasvavad lapsed. Neil lastel on taustal mingi trauma – nad on kusagil katki läinud.“

Kasuvanematel on neli korda raskem kasvatada katkist, hoopis mujalt põlvnevat last, teab Jane Snaith. Ja kui mõnel sellisel perel põleb südatalvel maja maha ning omavalitsus lahenduste leidmisel just ülemäära ei panusta, tulebki kaasata häid inimesi.

Ning veel: Tallinnas Pärnu maantee disainigaleriis saab näha fotonäitust just nende perede lastest, kellega on tegelnud Jane Snaithi MTÜ Igale Lapsele Pere. Väljapaneku idee on tõestada, et pühendudes on võimalik ära teha oluliselt rohkem, kui seda suudavad telekaamerate ees heietavad poliitikud.

Saade käis eetris 31. juuli õhtul Tallinna Televisioonis.

Head Uudised GoodNews