1. Avaleht
  2. Muusika
  3. VIDEO I JJ ja Culpas tegid “Nukitsamehe” vitsalaulust räpiversiooni
VIDEO I JJ ja Culpas tegid “Nukitsamehe” vitsalaulust räpiversiooni

VIDEO I JJ ja Culpas tegid “Nukitsamehe” vitsalaulust räpiversiooni

Räpipundi Ruckus liige Culpas ja Eesti tänavakultuuri eestvedaja Joel Juht (JJ) tegid „Vitsalaulust“ räpiversiooni „Nukits“.

Armastatud „Nukitsamehe“ filmis kõlanud „Vitsalaulust“ räpiversiooni tegemiseks andsid loa nii helilooja Olav Ehala kui ka sõnade autori abikaasa Riina Viiding. Räpiloo teksti kirjutasid Joel Juht ja Culpas koos. Tänapäeva head lapsed kasvavad räpiversioonis hoopis pitsaga. „Eelkõige soovitame sellesse sõnademängu huumoriga suhtuda, aga kui sõnumit otsida, siis pisut iroonilises võtmes tahame öelda, et tänapäeva „hea laps“ on pahatihti vanematele mugav laps ehk laps, kes ei sega. Sööb, mis kätte saab ja istub vaikselt telefoniga oma toas. Nii ei peaks see olema,“ ütleb Joel Juht.

Culpase sõnul oli Joeliga räppimine põnevaks väljakutseks. „Idee ja loo vibe ja rütm tulid Joelilt. Mina aitasin tema visiooni muusikaliselt ellu viia. Kuna ma ei ole enne sellist remake-stiilis instrumentaale teinud, siis oli värskendav midagi uut katsetada,“ rääkis Culpas.

„Nukitsa“ kirjutamise idee tekkis Juhil vanu fotosid lapates ja endast 34 aastat tagasi tehtud Nukitsamehe kostüümiga pilti silmates. Selle foto leiab vastvalminud räpipala tiitlikujunduselt. “Olin lapsena ise paras nukitsamees ja hakkasin mõtlema tänapäeva nukitsate peale, kelle sarvi maailm maha viilida tahab. Nii tekkis mõte „Vitsalaulust“ räpiversioon teha,“ kirjeldas Joel Juht loo idee sündi.

Mõlema autori sõnul on teksti läbivaks teemaks kriitika kriitika pihta, mis ei ole konstruktiivne. „Räpime nii enda kogemusest kui ka sellest, mida näeme enda ümber. Palju on hukkamõistmist ja vähem mõistmist,“ arutles Juht. Culpas lisab, et õelutsemist, koledasti ütlemist ja kadedust on internetis igal pool ja neid sarvi juba naljalt maha ei viili.

Uus lugu ilmub koos muusikavideoga, kus tantsivad Joel Juhi tänavatantsustuudio JJ-Street tantsijad. Juht tõdeb, et enam kui 20 aastat kestnud töö noortega on näidanud, et ühtegi „Nukitsameest“ ei tohi hukka mõista ja kritiseerida, sest lapsed peegeldavad vaid enda kogemusi ja vajavad pigem hoolt ja tähelepanu.

Koostöö ei ole meestele uus – selle aasta kevadel valmis neil esimene ühine räpilugu „Meeldib, ei meeldi“, mis jõudis Tiktokis 750 000 vaatamiseni. „Nukits“ ei jää JJ ja Culpase viimaseks koostööks, sest uus ühine projekt on juba käima lükatud ja on taaskord teistsugune eelmistest.

Head Uudised GoodNews
tags: