1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VIDEO! “Merevaade Matverega” kohtub Kihnu Virvega
VIDEO! “Merevaade Matverega” kohtub Kihnu Virvega

VIDEO! “Merevaade Matverega” kohtub Kihnu Virvega

Täna kell 21.30 kohtub Marko Matvere Kanal 2 suvesaates „Merevaade Matverega“ Kihnu Virvega. Eesti tuntuim rahvalaulik jagab meeleolukaid mälestusi Kihnu meremeeste kommetest ja ebausust.

„Sülitati üle õla lärakas vastu maad. Sitt seo sõna peale, pask paremasse lõuga,“ kirjeldab Virve vanade Kihnu meremeeste kummalisi kombeid enne merele minekut.

Lained kannavad Marko Matvere tänasesse populaarsesse suvituspaika Käsmu, mis kannab endas väärikat mereajalugu. Tegemist ei ole lihtsalt tavalise rannakülaga, vaid tõelise kaptenite külaga. „Tegelikult oli ta naiste küla ja isegi öeldi, et leskede küla,“ kommenteerib Käsmu Meremuuseumi peremees Aarne Vaik.

Ka seekord tuleb saatejuht Marko Matverel käed külge panna, et oma oskusi erinevatel aladel testida. Matvere proovib kalafileerija keerulist ametit Pärnu Japsi kalatööstuses. Saaremaal Nasvas kulmineerub aga pikk laevaehitusprotsess merekatsetusega ja kapteni toolile istub just Matvere ise.

Foto: Rasmus Raide

Põnevaid teemasid maal ja merel uurib suvesaade „Merevaade Matverega“ Kanal 2s täna kell 21.30, kohe pärast „Naabriplikat“.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews