1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Ragnar Huoponen laulust “Tegija”: meie seas on väga palju neid, kes on tõesti tegijad!
VIDEO! Ragnar Huoponen laulust “Tegija”: meie seas on väga palju neid, kes on tõesti tegijad!

VIDEO! Ragnar Huoponen laulust “Tegija”: meie seas on väga palju neid, kes on tõesti tegijad!

Hurax sai valmis uue laulu „Tegija“ muusikavideoga, kus lööb kaasa tipptaipoksija Markko Moisar.



Loo kirjutas mitu aastat tagasi Merlis Malm väga lihtsal põhjusel: Eesti on täis osse, kes enda arust on tegijad, päriselt aga mitte. „Samas on meie seas väga palju neid, kes on tõesti tegijad. See on lugu, mida saab kahtpidi võtta,“ räägib Huraxi laulja Ragnar Huoponen.

Ragnar, on Eestis rohkem „tegijaid“ või tegijaid?

„Tegijaid“ on ikka rohkem. 18-19-aastaseid kindlasti.

Milline sa ise olid 18-aastasena?

Ma olin ka „tegija“.

Tuleb sinu arvates siis kõikidele reeglitele 100 protsenti alluda?

Võiks alluda, aga ei tule alati välja. Kindlasti on mõned reeglid, mis ei sobi. Siis proovid neid mitte just rikkuda, aga võib-olla väänata natuke.

Teeb see lõpptulemusena elu kergemaks või raskemaks?

Võiks kergemaks teha, kui natuke väänata õnnestub. Kui täitsa raamatu järgi elada, siis läheb keeruliseks või väga igavaks.

Aga muusikamaailmas saab reeglite järgi elada?

Muusikas saab, aga siin on samamoodi, et kui elada reeglite järgi, muutub see igavaks. Tuleb hakata väänama natuke ja siis saab teha midagi uut ja huvitavat. Muidugi on ka reegleid, mida ei tohi väänata, millest hoitakse väga tugevalt kinni ja mis on nii-öelda ABC. Meie hoiame nendest kindlasti väga tugevasti kinni. Ega alati reeglite väänamine ka ei aita.

Too üks näide.

Painamine. Rokkmuusikasse tuuakse elektroonika. Seda vanasti ei tehtud, aga tänapäeval juba tehakse päris palju. Kui ütled õigele rokiinimesele, et ma nüüd panen natuke drum’n’bass’i sisse, siis arvatavasti saad üle tuha. Nii on, aga need on asjad, mida tuleb teha, tuleb katsetada. Teine asi on sõnad, tuua peidetud sõnumit.

Peidetud sõnumiga ei saa väita, et see on õige või see on vale.

Jah. Laulus „Tegija“ on ju ka niimoodi, et kas nüüd oled tegija või „tegija“. Mina näen ühtemoodi seda, aga kas päriselt ka nii on, seda saab kuulaja ise otsustada. Mõni kindlasti arvab, et ossid ongi reaalsed tegijad. Aga mis parata, see on kindlasti selline reeglipainamislaul.

Head Uudised GoodNews