1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! TÄNA+ Suvel! Stuudios on 22-aastase sünnipäevalapse esindaja Mati Palmet
VIDEO! TÄNA+ Suvel! Stuudios on 22-aastase sünnipäevalapse esindaja Mati Palmet

VIDEO! TÄNA+ Suvel! Stuudios on 22-aastase sünnipäevalapse esindaja Mati Palmet

IMG_1638Ei juhtu vist väga sageli seda, et ühes stuudios mikrofoni suunav mees sõidab teise stuudiosse, et seal oma tegemistest rääkida, kuid nii Kuma Raadio direktor Mati Palmet sel nädalal just tegi, kui ta Tallinna TV-s Järvamaa raadiojaama sünnipäevapeost rääkimas käis.

Alustuseks teatabki saatejuht Revo Raudjärv, et Kesk-Eesti üks populaarsemaid raadiokanaleid Kuma Raadio tähistab järjekordset sünnipäeva ning ta tahab teada, vanaks maimuke saab ja kus pidu toimub. Mati Palmeti vastuseks on see, et vanust on 22, käima läks raadiojaam 1. septembril 1993. aastal ja sellest saati on pidu toimunud raudselt igal suvel. Tänavu toimub see Türi lähedal Veskisillal, kus on pidutsemiseks palju ruumi ning sünnipäeva deviisiks on “Tahaks lennata!”

IMG_1605“See tähendab, et tahaks, üritaks, prooviks lennata, kuidas see vaid välja tuleb,” selgitab Mati. “Lennatakse kõikvõimalike vahenditega, helikopteritega, langevarjudega, kes üles, kes alla, lendavad kirved, tõenäoliselt horisontaalis ja paku sisse —kõik pannakse lendama!”

Kuma direktor teatab, et kogu seltskond, keda möödunud aastal oli ligikaudu kaks tuhat, lennutatakse üheskoos tagasi 1990-sse aastatesse ja sealt ei leita eest mitte Ida-Viru maffiat ja kõrilõikajaid, vaid hoopis Black Velveti oma mõnusate lugudega, Andrus Kuzmini videodiskoga ja teisigi esinejaid.

IMG_1611“Andrus Kuzmin on ka varem osalenud ja kui keegi arvab, et retrodisko tegemine käib nii, et paned lihtsalt aastaarvu järgi laulu käima ja kogu lugu, siis ta eksib rängalt,” selgitab Mati. “Andrus oskab diskot nii teha, et kui eelmisel aastal üks noorem house-muusika tegija ta välja vahetas, tuli kokku põrkuda keskealise publiku suure ja avalikult väljendatud pahameelega, et miks pärast nelja tühist tundi nii hea esineja ära võetakse.”

Saatejuht on kuulnud, et Kuma Raadio sünnipäevapidu on Kesk-Eestis suve suurim ja kuumim üritus ja raadiohääl Mati kinnitab seda. Ta meenutab, et kui jaam 1993. aastal peoga alustas, torkas ta raadiomaastikul kohe silma ja muutus popiks. Selle eestvedaja Ervin Runnel lahendas Mati jutu järgi sünnipäevaürituse läbiviimise talle omasel moel täie rauaga üle võlli, korraldades triatloni, täismahus ralli ja palju muud. “Pidu toimub alati, on rahvarohke ja nii ka sel aastal,” lubab ta.

IMG_1617Kuivõrd reporter Revo ei kuulu enda sõnutsi Kuma igapäevaste kuulajate hulka, siis tahab ta teada, mida see raadio endast kujutab ja mis muusikat sealt lastakse. Mati ütleb, et muusikat tuleb eetrist niiöelda seinast seina ja tunnistab samas, et see pole hea väljend — justnagu kõike ja mitte kellelegi.

“Kuma on mõeldud Järvamaa inimestele, sellega seotud ja Järvamaaga kaasa mõtlevatele kuulajatele, info on Järvamaaga seotud ja sealtkaudu ka väga lai muusikavalik,” kirjeldab Kuma direktor. “Meie raadio on ka sellisele inimesele, kes tahab muusikalist magustoitu, sest üldiselt on muusikalett selles valdkonnas kaetud kiirtoiduga!”toob ta võrdluseks.

IMG_1645Mati märgib ära korüfee Andres Põllu, kes suudab teisipäeviti ja reedeti pakkuda fantastilisi muusikasaateid, mida suudaks ehk pakkuda vaid Klassikaraadio, kui ta klassikalt veidi poproki poole kalduks.

Saatejuht täpsustab, et kui sõita Tallinnast Tartu poole, siis peaks Kuma Raadio vist autos kuulda olema? Mati nimetab sageduseks 101,0 megahertsi ja kuna jaam on mõeldud Järvamaa rahva jaoks, siis ei pruugi raadiolained õhus kaugele levida, kuid Tartu ja Viljandi suunal võib seda kuulda küll.

“Lahendus on olemas küll ja see on netilehekülg kuma.fm ning sealt on võimalik meid netis kuulata,” tutvustab Mati. “Järvamaal on 30 000 elanikku ja kui vaadata kuulatavuseküsitlusi, siis Kuma kuulajaskond on 19 000 inimest ja internet toob kuulajad juurde.”

Saate lõpuks annab Kuma Raadio direktor Mati Palmet edasi ametliku info: raadiojaama sünnipäevapidu toimub lõikuskuu viimasel laupäeval ehk 29. augustil Türi lähedal Veskisillal, kohale tasub tulla varakult, sest mängu ja pulli saab alates kella kolmest päeval ja kuna pidu vältab kella kolmeni öösel, siis tuleb ka vastupidavust varuda. Sel aastal on tema sõnul korraldatud ka korralik transpordiühendus peopaiga ning Türi ja Paide vahel.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews