1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! TÄNA+ SUVEL! Stuudios on Kohila võrkpalliklubi treener Ingrid Kanguri isikus
VIDEO! TÄNA+ SUVEL! Stuudios on Kohila võrkpalliklubi treener Ingrid Kanguri isikus

VIDEO! TÄNA+ SUVEL! Stuudios on Kohila võrkpalliklubi treener Ingrid Kanguri isikus

Stuudios on Kohila võrkpalliklubi treener Ingrid Kanguri isikusTallinna TV on järjekordsesse suvesaatesse toonud Kohila võrkpallurid, keda esindab naiskonna aktiivne treener Ingrid Kangur, ja suure ürituse ehk Öövolle suveööpeo, mis aga seisab alles ees ja toimub 19. augustil Kohila liivaväljakutel.

Saade algab lõbusa reklaamiga ehk seletusega “Kuidas rannavõrkpalli ei mängita!” Vaataja saab teada, et palli tagudes ujumisvarustust ei kasutata, kleidid jäägu teistsuguste ürituste tarvis, sest neis mängida on keeruline, ning meikimisega tegeldakse alles siis, kui mäng on läbi saanud. Klipi aluseks on asjaolu, et klubi naiskond on vägagi tõsine tegija.

Reporter Kristiina Võsu tahab alustuseks treener Ingrid Kangurilt teada, mida kujutab endast võrkpalliklubi korraldatav suur suveööpidu, mis kõlab esmakordselt kuuldes vägagi põnevalt. Külalise sõnul on tegu suure peoga, kus mängitakse rannavõrkpalli, meeleolu tõstavad 2Quick Start ja Märt Rannamäe, lastega tegeleb Venno Loosaar ning kokkutulnutele esitletakse ka Kohila võrkpalliklubi sportlikku ja naiselikku naiskonda.

Ingrid KangurÜrituse alguslugu aga on selline. “2005. aastal rajasime liivaväljaku, võrgupostideks panime laternaposti ja keegi viskas nalja, et siia võiks lambid panna, saaksime ka öösel mängida,” meenutab Öövolle üks algatajatest. “See idee läks kiirelt käiku, laternaid me sinna ei pannud, aga öövolle tuli ja sai traditsiooniks.” üritus toimub tänavu juba 11. korda.

Võrkpallitreener räägib, et mängida tahtjaid on palju ja see seab teatud piirid ette, muidu ei jõutaks ööga kõiki mänge ära mängida. Tavaliselt on mänginud 16 nais- ja 16 meespaari, sel aastal on arvud vastavalt 20 ja 20 ning saate eetrissemineku ajaks oleks mõlemast soost kolm sportlast veel nimekirja mahtunud.

Stuudios on Kohila võrkpalliklubi treener Ingrid Kanguri isikus2Mõistagi peab külaline selgitama, mida kujutab endast 1999. aastal loodud Kohila Võrkpalliklubi. Ingrid Kanguri meenutuste järgi sai Kohila suur spordihoone valmis 2004. aastal ning sellest ajast tegeldakse aktiivselt võrkpallitreeningutega, mis suvel toimuvad peamiselt väljas, muul ajal aga saalis. Noortele korraldatakse kergejõustikuvõistlusi, isadele-emadele Jüri ja Mari jooksu ning veel muidki toredaid üritusi.

Minnes tagasi eelseisva Öövolle juurde, märgib korraldaja, et üritus algab juba kell 18, mängud kell 20 ja kell 21 hakkab esinema ülipopulaarne 2 Quick Start. “Põnevust tuleb palju, nii suurelt teeme suveööpeo esmakordselt,” selgitab Ingrid Kangur. “Kui alguses oli ainult võrkpall, siis mingil hetkel tõime kohale ka ansambli, et oleks lõbusam mängida ja et ka rahval oleks üritus nagu suvepidu.”

Vägagi nõutud bändi pehmeks rääkimisega saatekülalise sõnul suurt vaeva polnud, 2 Quick Starti muusikud nõustusid meelsasti Öövollele tulema. Ürituse piletihind on tema arvates Eesti keskmine, praegu 13, augusti keskelt 15 eurot, ning pakutavasse mahub ka Märt Rannamäe ülessoojendus kell 20 ja jätkudisko kell 23.

Ingrid ise tänavu mängust osa ei võta. Kristiina küsimusele, et kuivõrd volletama asuvad nii amatöörid kui ka tippvõrkpallurid, siis kas see ebavõrdne pole, arvab treener: “Mäng pimedas on eriline, ei ole vahet, kes omavahel kokku saavad, huvitav on kõigil.” Kuna üritusel on palju toetajaid, siis saavad ka võitjad ilusate auhindadega pärjatud.

Lõpetuseks räägivad Kristiina ja Ingrid pisut ka Kohilast. Kes pole maateaduses tugev, sellele infoks, et linn asub Tallinnale üsna lähedal, sinna pääseb lisaks muule transpordile ka rongiga. Saatekülalise info kohaselt on Kohila huvitav paik mitmekülgse ja sportliku rahvaga, sealt on pärit mitmed kuulsad lauljad nagu näiteks Birgit Õigemeel, üle-eelmisel aastal oleks Kohila peaaegu saanud laulupealinna tiitli ning alles hiljuti käisid kuulsad kirjanikud sealse rahvaga kohtumas. “Meil toimub kogu aeg midagi,” on võrkpallidaam rahul.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews